Inloggen

Tuintje van gravad lachs / gemarineerde zalm

Receptuur voor 4 personen
  • 400 gram biologische zalm
  • 1 eetlepel fijn gehakte dille
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Peper en zeezout naar smaak
Voor de garnering
  • 4 kwarteleitjes 2 minuutjes gekookt en gepeld
  • Roodlof of witlof
  • Cornichons (kleine augurkjes)
  • Radijsjes
  • Takjes tuinkruiden zoals;
  • Peterselie
  • Dille
  • Kervel
  • Cresse soorten
  • Tuinkers
  • 4 groene asperges 2 minuten geblancheerd
  • eventueel zeekraal
  • Eventueel wakamé (zeewier met sesam)
Maak de tartaar van zalm als volgt:
  • Snijdt de zalm eerst in dunne plakjes en hak daarna de zalm met een mes fijn
  • Breng het geheel goed op smaak
  • Verdeel de tartaar in gelijke porties en doe dit in een ronde ring / steker in het midden van het bord en duw dit glad aan met behulp van een tonic stampertje
  • Garneer vervolgens met de ingrediënten en strooi een klein beetje zout op het kwarteleitje
Serveer het koel en met een glas Sauvignon blanc  
Print Friendly, PDF & Email