Patisserie

Citrus tuille Pavoni mal
100 gram eiwit 50 gram boter 80 gram bloem 10 gram limoen zeste groene kleur Ingredienten mengen 150 graden Celsius 7-8 minuten Voorzichtig verwijderen

Merengue / eiwit schuim snoepjes

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons
Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977. Het recept is op basis van een crème patisserie...

Oma’s Appeltaart
200 gram ongezouten roomboter 200 gram bruine basterdsuiker 400 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken) 8 gram vanillesuiker snuf zout 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild) 100 gram gewelde rozijnen Extra...

Torta della nonna
Deze Torta della nonna is een zachte taart met een vulling van banketbakkersroom Ze is gemaakt van een bijzonder deeg waarvan de verhoudingen anders zijn dan je gewent bent. Het...

Madeleines de Paris
Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje. Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken. Op die manier is het...

Lemon merengue taart
Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Panacotta met vanille en rood fruit
Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Macarons de Paris
Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...

Vruchtenmousse
Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.


Appelstroop zelfgemaakt
In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelstroop zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van...

Oliebollen
Oliebollen zijn een bolvormig gefrituurd gistdeeg gerecht uit de Lage Landen. Ze worden in Nederland traditioneel gegeten op oudejaarsavond. Ook worden ze het hele jaar door op kermissen in Nederland...

Chocolade ganache
Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Moelleux au chocolat | Lava cake
Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag
Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren. We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden. Maak het beslag...

Chocolademousse zonder slagroom


Zweedse Zomertaart
Deze Zweedse taart bestaat uit twee lagen cake met eiwit dit op elkaar worden gestapeld, met daartussen in slagroom met rood fruit. Hiervan kun je vierkante stukken snijden. Je kunt ze...

Suikerdeeg als fond / bodem voor klein gebak of vruchten taarten

Kapsel voor een taart

Chocolade crumble met koekkruiden
Deze crumble kun je als decoratie gebruiken bij desserts, taarten of gebak. Het is zeer decoratief. Je kunt het ook als ‘aarde’ gebruiken als je bloempotjes gebruikt om een dessert...

Chocoladetaart ‘De Paris’
Voor al je keukenmaterialen, snel in huis!

Recept Soorten & Categorieën
Landen thema
Ingrediënten
Menu gang
Wanneer was er nieuws?
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |