Inloggen

Recept Soort Patisserie

Patisserie

Citrus tuille Pavoni mal

Citrus tuille Pavoni mal

5 van 5

100 gram eiwit 50 gram boter 80 gram bloem 10 gram limoen zeste groene kleur Ingredienten mengen 150 graden Celsius 7-8 minuten Voorzichtig verwijderen

Bekijk het recept

Merengue / eiwit schuim snoepjes
Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

0 van 5

Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977. Het recept is op basis van een crème patisserie...

Bekijk het recept

Oma's Appeltaart

Oma’s Appeltaart

0 van 5

200 gram ongezouten roomboter 200 gram bruine basterdsuiker 400 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken) 8 gram vanillesuiker snuf zout 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild) 100 gram gewelde rozijnen Extra...

Bekijk het recept

Torta della nonna

Torta della nonna

0 van 5 45 Minuten 12

Deze Torta della nonna is een zachte taart met een vulling van banketbakkersroom Ze is gemaakt van een bijzonder deeg waarvan de verhoudingen anders zijn dan je gewent bent. Het...

Bekijk het recept

madeleines

Madeleines de Paris

0 van 5 12 Minuten 1

Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje. Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken. Op die manier is het...

Bekijk het recept

Lemon merengue  taart

Lemon merengue taart

0 van 5 45 Minuten 1

Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Bekijk het recept

panacotta

Panacotta met vanille en rood fruit

0 van 5 5 Minuten 1/2 liter

Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Bekijk het recept

banketbakkersroom in flensjes

Banketbakkersroom

0 van 5 15 Minuten 6

Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Bekijk het recept

Macarons de Paris

Macarons de Paris

0 van 5 14 Minuten 45

Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...

Bekijk het recept

Vruchtenmousse

Vruchtenmousse

0 van 5 10 Minuten 1

    Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.   

Bekijk het recept

Tiramisu Traditioneel

Tiramisu Traditioneel

5 van 5 1

Een authentiek Italiaans recept voor een heerlijke Tiramisu.

Bekijk het recept

appelstroop

Appelstroop zelfgemaakt

4.5 van 5 1 Minuten 1 -2 dl

In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelstroop zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van...

Bekijk het recept

Oliebol

Oliebollen

5 van 5 30 Minuten 1

Oliebollen zijn een bolvormig gefrituurd gistdeeg gerecht uit de Lage Landen. Ze worden in Nederland traditioneel gegeten op oudejaarsavond. Ook worden ze het hele jaar door op kermissen in Nederland...

Bekijk het recept

Chocolade ganache

Chocolade ganache

5 van 5 2 Minuten 200 gram

Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Bekijk het recept

Moelleux au chocolat | Lava cake

Moelleux au chocolat | Lava cake

5 van 5 9 Minuten 1

Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Bekijk het recept

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

5 van 5 10 Minuten 15

Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren. We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden. Maak het beslag...

Bekijk het recept

Chocolademousse zonder slagroom
Tarte Tatin

Tarte Tatin

4.8 van 5 45 Minuten 1

 

Bekijk het recept

Zweedse Zomertaart

Zweedse Zomertaart

5 van 5 30 Minuten 1

Deze Zweedse taart bestaat uit twee lagen cake met eiwit dit op elkaar worden gestapeld, met daartussen in slagroom met rood fruit. Hiervan kun je vierkante stukken snijden. Je kunt ze...

Bekijk het recept

Suikerdeeg als fond / bodem voor klein gebak of vruchten taarten
Kapsel voor een taart

Kapsel voor een taart

5 van 5 45 Minuten 1

Bekijk het recept

Chocolade crumble met koekkruiden

Chocolade crumble met koekkruiden

5 van 5 30 Minuten

Deze crumble kun je als decoratie gebruiken bij desserts, taarten of gebak. Het is zeer decoratief. Je kunt het ook als ‘aarde’ gebruiken als je bloempotjes gebruikt om een dessert...

Bekijk het recept

Gebakken kwark/ ricottotaart met chocolade en hazelnoot
Franse appeltaart met amandelbeslag
Eierkoek met chocolade & slagroom
Chocoladetaart 'De Paris'

Chocoladetaart ‘De Paris’

0 van 5

Bekijk het recept