Inloggen

Dessert

Chocolade kerstdessert

Chocolade kerstdessert

5 van 5 9 Minuten 6

Een dessert bestaande uit chocoladecakeje die nog gedeeltelijk zacht is, omdat het cakeje niet helemaal gaar gebakken is. Je kunt dit dessert extra garneren met een chocoladecanache, chocolademousse, eiwit-merenques .

Bekijk het recept

Chocolade ganache

Chocolade ganache

5 van 5 2 Minuten 200 gram

Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Bekijk het recept

Moelleux au chocolat | Lava cake

Moelleux au chocolat | Lava cake

5 van 5 9 Minuten 1

Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Bekijk het recept

Dragonroomsaus met appel

Dragonroomsaus met appel

5 van 5 10 Minuten 1 1/2 dl

Deze saus kun je serveren bij appel en amandelrecepten. Denk daarbij aan appeltaart, apfelstrudel, gepofte appel, appel gevuld met amandelbeslag. Bij wentelteefjes is deze saus ook heerlijk.

Bekijk het recept

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

5 van 5 10 Minuten 15

Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren. We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden. Maak het beslag...

Bekijk het recept

Gevulde appel uit de oven met amandelpasta

Gevulde appel uit de oven met amandelpasta

0 van 5 20 Minuten 8

Appel uit de oven met een beslag van amandelen, suiker, boter en ei. Een lekkere saus hierbij is een dragonsaus met slagroom. Hierbij een extra accent met een crumble met...

Bekijk het recept

Chocolademousse zonder slagroom
Illes flotantes van rode biet met fetta en geschaafde amandelen
Sabayon van Limoncello of Grand marnier
Semi Freddo Italiaans dessert

Semi Freddo Italiaans dessert

5 van 5 1

Semi freddo is een half bevroren Italiaans dessert. Je kunt dit in verschillende smaken maken. In dit recept maken we bolvormige dessert, met behulp van een siliconen vorm.

Bekijk het recept

Italiaans kookschuim

Italiaans kookschuim

4.8 van 5

Italiaans kookschuim is een eiwitschuim gemaakt met eiwit en suikerstroop van 118 graden Celsius. Dit eiwitschuim is niet meer rauw en kan een dag worden bewaard. Leuk om desserts mee...

Bekijk het recept

Illes Flotantes / Pavlova
Tarte Tatin

Tarte Tatin

4.8 van 5 45 Minuten 1

 

Bekijk het recept

Spiegelei van pannacotta met rood fruit op brioche
Zweedse Zomertaart

Zweedse Zomertaart

5 van 5 30 Minuten 1

Deze Zweedse taart bestaat uit twee lagen cake met eiwit dit op elkaar worden gestapeld, met daartussen in slagroom met rood fruit. Hiervan kun je vierkante stukken snijden. Je kunt ze...

Bekijk het recept

Génoise gebakje

Génoise gebakje

5 van 5

Bekijk het recept

Gekarameliseerde ananas met keukenstroop en verse gember
Suikerdeeg als fond / bodem voor klein gebak of vruchten taarten
Kapsel voor een taart

Kapsel voor een taart

5 van 5 45 Minuten 1

Bekijk het recept

Chocolade crumble met koekkruiden

Chocolade crumble met koekkruiden

5 van 5 30 Minuten

Deze crumble kun je als decoratie gebruiken bij desserts, taarten of gebak. Het is zeer decoratief. Je kunt het ook als ‘aarde’ gebruiken als je bloempotjes gebruikt om een dessert...

Bekijk het recept

Gebakken kwark/ ricottotaart met chocolade en hazelnoot
Franse appeltaart met amandelbeslag
Karamelsaus

Karamelsaus

0 van 5

Bekijk het recept

Flensjes Suzette

Flensjes Suzette

0 van 5

Bekijk het recept

Eierkoek met chocolade & slagroom
Crème brûlée

Crème brûlée

0 van 5

Crème brûlée is een dessert dat wordt geserveerd met een gekarameliseerde toplaag in een bakje. Dit in tegenstelling tot een crème karamel dat op een bord wordt geserveerd met een...

Bekijk het recept

Citroen petit fours

Citroen petit fours

0 van 5

Bekijk het recept