Dessert

Citrus tuille Pavoni mal
100 gram eiwit 50 gram boter 80 gram bloem 10 gram limoen zeste groene kleur Ingredienten mengen 150 graden Celsius 7-8 minuten Voorzichtig verwijderen

Citrustaartje

Glaçage van chocolade
Een glaçage is een glimmend laagje van vruchtensap of chocolade waarin glucosestroop is verwerkt en gelatine. In dit recept is chocoladecouverture en cacaopoeder verwerkt. Vergeet de glaçage niet te zeven...

Merengue / eiwit schuim snoepjes

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons
Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977. Het recept is op basis van een crème patisserie...

Oma’s Appeltaart
200 gram ongezouten roomboter 200 gram bruine basterdsuiker 400 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken) 8 gram vanillesuiker snuf zout 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild) 100 gram gewelde rozijnen Extra...

Torta della nonna
Deze Torta della nonna is een zachte taart met een vulling van banketbakkersroom Ze is gemaakt van een bijzonder deeg waarvan de verhoudingen anders zijn dan je gewent bent. Het...

Madeleines de Paris
Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje. Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken. Op die manier is het...

Lemon merengue taart
Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Vruchten glaçage
Glaçage: 7 gram gelatinepoeder 45 gram water 75 gram gecondenseerde melk 113 gram kristalsuiker 56 gram water 131 gram witte chocolade, in kleine brokjes gehakt kleurstof

Panacotta met vanille en rood fruit
Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Macarons de Paris
Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...


Vruchtenmousse
Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.


Appelstroop zelfgemaakt
In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelstroop zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van...

Vanille Matcha Sponge Cake
De Victoria sponge cake is een Britse klassieker. Traditioneel wordt hij geserveerd met aardbeienjam en slagroom. In dit recept maken we een bijzondere Japanse twist met Matcha theepoeder in het...

Chocolade kerstdessert
Een dessert bestaande uit chocoladecakeje die nog gedeeltelijk zacht is, omdat het cakeje niet helemaal gaar gebakken is. Je kunt dit dessert extra garneren met een chocoladecanache, chocolademousse, eiwit-merenques .

Chocolade ganache
Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Moelleux au chocolat | Lava cake
Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Dragonroomsaus met appel
Deze saus kun je serveren bij appel en amandelrecepten. Denk daarbij aan appeltaart, apfelstrudel, gepofte appel, appel gevuld met amandelbeslag. Bij wentelteefjes is deze saus ook heerlijk.

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag
Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren. We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden. Maak het beslag...

Gevulde appel uit de oven met amandelpasta
Appel uit de oven met een beslag van amandelen, suiker, boter en ei. Een lekkere saus hierbij is een dragonsaus met slagroom. Hierbij een extra accent met een crumble met...

Chocolademousse zonder slagroom

Illes flotantes van rode biet met fetta en geschaafde amandelen

Sabayon van Limoncello of Grand marnier
Voor al je keukenmaterialen, snel in huis!

Recept Soorten & Categorieën
Landen thema
Ingrediënten
Menu gang
- Recent
- Populair
- Random
Wanneer was er nieuws?
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |