
Courgette gevuld met Zalmmousse
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 4
- 4
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 4 Bol courgettes of 1 grote courgette
- 100 gram zalmfilet
- 1 ei
- 1 dl slagroom
- peper en zout
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels olijfolie
- peper uit de molen
Aan de slag
- MAKEN VAN DE ZALMMOUSSE
- Snijd de zalmfilet in stukjes en doe ze in een keukenmachine met een mes.
- Voeg een beetje peper en zout toe en het ei.
- Laat de machine draaien totdat de zalm fijn is gemalen.
- Voeg al draaiend de room toe en laat dit nog 5 seconden draaien. De mousse is nu klaar. Proef of het op smaak is. Dit kun je het beste doen door een klein beetje even in de magnetron te verhitten en te proeven.
- VULLEN VAN DE COURGETTE
- Breng een pan water aan de kook, waar je straks de courgette kan blancheren. doe er een snuf zout bij. Verwarm een oven op 170 graden Celsius.
- Snijd het kapje van de bolcourgette af en haal de binnenkant leeg met een meloenboortje. Of snijd de bolcourgette doormidden en haal ze dan leeg. als je geen bolcourgette hebt dan een rechte courgette in 4 stukken snijden van ca. 10 cm hoog en deze uithollen totdat er een nog een bodempje over blijft zitten.
- Blancheer nu de courgette in ca. 4 minuten en spoel ze koud. Dep ze droog en vul ze dan met de zalmmousse.
- Zet de courgette op een ovenschaaltje en plaats ze in de oven gedurende 20-25 minuten. Daarna zijn ze gaar en kun je ze serveren.
- Porties : 4
- Klaar in: 35 Minuten
- Menu gang : Bijgerecht, Lunch, Visgerecht, Voorgerecht
- Recipe Type : BijgerechtDinerVisgerechtVoorgerecht
- Ingrediënt : Courgette, Dille, Ei, Noorse zalm, Room / slagroom, Zalmfilet biologisch
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.