
Verse groentenbouillon
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 1
- 1 liter
- Moeilijkheids graad Beginner
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 1 liter water
- 1 gewassen ui en in kleine stukjes gesneden
- 1/2 winterwortel of 5 bospeentjes
- 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- 5 champignons
- zout naar smaak
- 1/2 bosje peterselie of kervel
- 1 stukje folie
Aan de slag
- Zet een ruime pan op het voor waar alles in kan.
- Zet het op het vuur en laat dit tegen de kook komen.
- Laat het geheel 1 uur zachtjes tegen de kook laten trekken met een deksel half op de pan
- Daarna alles dor een fijne zeef gieten en opvangen in een andere pan
- Nu op smaak maken met peper en zout
- Gereed om te gebruiken voor bv een risotto te maken of als bouillon waarin bijvoorbeeld fijn gesneden groenten blokjes zoals, courgette, paprika en taugé in gaat.
- Je kunt deze bouillon ook Oosters maken met een klein scheutje ketjap of sojasaus. ga maar lekker aan de slag en varieer er op los.
- Porties : 4
- Klaar in: 75 Minuten
- Menu gang : Bijgerecht, Lunch, Soep
- Recipe Type : BijgerechtDinerLunchSoepen
- Ingrediënt : Asperges, Bleekselderij, Bloemkool, Bospeen, Bosui, Champignon, Courgette, Gele biet, Groene asperges, Mini mais, Paprika, Peultjes, Rode paprika, Rode ui, Sjalot, Sperziebonen, Sugar snaps, Ui, Venkel, Wortel
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.