Inloggen

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977.


  • Het recept is op basis van een crème patisserie ofwel banketbakkersroom welke je ook op deze website kunt vinden.
  • Bij dit recept voeg je als de banketbakkersroom nog warm is 750 gram echte roomboter toe welke in blokjes is gesneden.
  • Let op dat je ze niet te snel toevoegt, anders vliegt de crème uit je beslagkom. Het makkelijkst doe je dit met een keukenmixer of Kitchenaid / Kenwood keukenmachine.

Als je de crème hebt gemaakt kun je ze verdelen om verschillende smaken van te maken.
  • Voeg gesmolten couverture toe voor chocolade crème
  • Voeg RI stretto toe voor mokka crème
  • Voeg pistache compound toe voor pistache crème
  • Voeg hazelnootpasta/nutelle toe voor hazelnoot crème
  • Je kunt ook een likeur toevoegen, zoals Grand Marnier voor een Grand Marnier crème
 
Print Friendly, PDF & Email

Stem op recept

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sociale media

Over de Chefkok

Gelijksoortige recepten