Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977.
- Het recept is op basis van een crème patisserie ofwel banketbakkersroom welke je ook op deze website kunt vinden.
- Bij dit recept voeg je als de banketbakkersroom nog warm is 750 gram echte roomboter toe welke in blokjes is gesneden.
- Let op dat je ze niet te snel toevoegt, anders vliegt de crème uit je beslagkom. Het makkelijkst doe je dit met een keukenmixer of Kitchenaid / Kenwood keukenmachine.
Als je de crème hebt gemaakt kun je ze verdelen om verschillende smaken van te maken.
- Voeg gesmolten couverture toe voor chocolade crème
- Voeg RI stretto toe voor mokka crème
- Voeg pistache compound toe voor pistache crème
- Voeg hazelnootpasta/nutelle toe voor hazelnoot crème
- Je kunt ook een likeur toevoegen, zoals Grand Marnier voor een Grand Marnier crème
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.