
Tomatendressing van verse tomaat
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 8
- 8
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Een heerlijke karaktervolle tomatendressing om te serveren bij visgerechten en bij salades en rauwkost.
Stem op recept
- (4.5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 3 dl Zonnebloemolie
- 3 dl Olijfolie
- 1 dl dragonazijn of witte wijn azijn
- 200 gram tomaat zonder vel
- 0.5 dl aceto balsamico azijn
- 1/2 teentje knoflook fijn gesneden of geperst
- 1 sjalotje gesneden
- peper en zout naar smaak
Aan de slag
- Zet alles klaar en gebruik een staafmixer en een hoge maatbeker
- Doe alle ingredienten in de maatbeker en pureer alles zeer fijn.
- TIP: Je kunt ook een blender nemen om alles te mixen.
- TIP 2: Als je de tomaat eerst poft in de oven gedurende 20 minuten op 180 graden wordt de tomaat zoeter van smaak en je kunt dan ook het velletje makkelijk verwijderen. Extra lekker!
- Porties : 8
- Klaar in: 10 Minuten
- Menu gang : Anti pasti, BBQ, Salade, Vegetarisch, Voorgerecht
- Recipe Type : BBQDinerVegetarischVoorgerecht
- Ingrediënt : Aceto balsamico azijn, Olijfolie, Sjalot, Tomaat, Witte peper, Zonnebloemolie
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.