
Roos van verse zalm uit de oven
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 4
- 4
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Deze vorm van bereiden vergt niet veel ervaring.
Bij dit gerecht kun je ook een beurre blanc saus maken.
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 600 gram zalmfilet zonder vel biologisch of organisch - te koop bij
- 2 eetlepels fijn gesneden zuring of dille
- 1 fijn gesnipperd sjalotje
- 1 dl witte wijn
- 1 dl room of crème fraiche
- Peper en zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Snijd de zalm in dunne plakjes en maak hiervan 4 rozen. Leg deze op een ovenschaal bekleed met vetvrij keukenpapier.
- Bestrooi deze met een beetje peper en zout.
- Doe in een kleine steelpan de sjalotjes en de witte wijn
- Kook dit helemaal in tot er een zeer dun laagje over is.
- Doe de room of crème fraiche hierbij en laat dit even koken op een zacht vuur totdat de saus iets dikker is geworden. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg er op het laatst zuring of dille bij en houdt de saus warm.
- Zet de zalm in de oven en gaar ze in ongeveer 10-12 minuten. Als je ziet dat er kleine eiwitbolletjes ontstaan op de zalm dan is ze gaar.
- Leg de zalm op een bord en giet de saus er omheen. Je kunt er uiteraard diverse garnituren bij serveren. Zoals risotto, parelcouscous, rijst
- Porties : 4
- Klaar in: 30 Minuten
- Menu gang : Visgerecht, Voorgerecht
- Recipe Type : DinerLunchVisgerecht
- Ingrediënt : Crème fraîche, Dille, Kervel, Room / slagroom, Zalmfilet biologisch, Zuring
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.