- 4 eetlepels mosterd (dragonmosterd)
- 4 eetlepels honing
- 8 eetlepels extra vierge olijfolie

Portobello met geitenkaas en mosterddressing
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 1
- 1
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 8 portobello's
- VOOR DE VULLING
- 1 rolletje geitenkaas van 250 gram
- 1 bosuitje fijn gesneden
- 100 gram zongedroogde tomaatjes fijn gesneden
- rasp van 1 sinaasappel
- 4-8 walnoten
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
- peper en zout naar smaak
- VOOR DE SALADE
- 2 Little Jam sla
- 8 blaadjes roodlof
- de sinaasappelpartjes van de sinaasappel die geraspt is
- 1 eetlepel notenolie / hazelnoot of walnoot
- of olijfolie
- peper en zout naar smaak
Aan de slag
- Maak eerst de vulling van de geitenkaas. Meng de ingrediënten door elkaar en breng het lekker op smaak.
- Bak vervolgens de portobello's in een koekenpan met een paar eetlepels zonnebloemolie aan twee kanten op matig vuur gedurenden 5 minuutjes
- Verwarm ondertussen de oven op 170 graden Celsius
- Laat ze op een ovenschaaltje of plat bord afkoelen en vul ze dan met de geitenkaasvulling en als topping Parmezaanse kaas naar smaak
- Zet ze in de oven gedurende 15 minuten in de oven zodat ze goed heet is.
- Maak ondertussen de salade
- Snijd de little Jam sla in stukjes en vermeng deze met de sinaasappelpartjes, olie en peper en zout. Leg dit op een bordje zoals op de foto en leg de portobello erop als ze uit de oven komt.
- Garneer deze af met de walnoot en direct serveren
- Porties : 4-8
- Klaar in: 40 Minuten
- Menu gang : Groentegerecht, Snack, Vegetarisch, Voorgerecht
- Recipe Type : BijgerechtGroentegerechtVegetarischVoorgerecht
- Ingrediënt : Geitenkaas, Knoflook, Portobello, Sinaasappel, Zongedroogte tomaten
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk