
Paella Andaluz
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 6
- 6
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 300 gram risotto rijst
- 1 fijn gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 rode paprika's in klein reepjes gesneden
- 100 gram chorizo in blokjes gesneden van 1 cm
- 600 gram kippendijbeen vlees in stukken snijden van ca 2 cm en op smaak maken met peper en zout en vermengen met 4 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie
- 1,6 liter kippenbouillon die op smaak is gebracht met peper en zout
- 4 eetlepels Paella kruiden
- 1 mespuntje cayennepeper
- 8 draadjes saffraan of theelepeltje saffraanpoeder
- 1 theelepeltje gele colorante
- Peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels Druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken
- 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- Eventueel Gamba's of mosselen op het laatst in de risotto meeverwarmen
- 1 citroen in 8 parten snijden als garnering en om op smaak te maken
- Peterselie takjes voor de garnering eventueel
Aan de slag
- Neem een grote kookpan en verhit deze 1 minuut op een matig vuur.
- Doe nu de olie in de pan en vervolgens de kip en bak deze 2 minuten aan op een hoog vuur
- Haal de kip uit de pan en bewaar deze in een schaal om straks bij de paella te doen
- Doe nu de uien in de pan en fruit deze glazig
- Doe de chorizo hierbij en de knoflook en bak deze op een rustig vuur in ca. 2 minuten
- Vervolgens de paprika en de Paellakruiden, cayennepeper eventueel saffraanpoeder en gele colorante en de risotto
- Bak de risotto nu rustig mee gedurende 2 minuten
- Blus het geheel met de bouillon en doe de kippendijen erbij
- Alles goed door elkaar roeren en op een heel zacht vuurtje met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes laten garen
- Na 5 minuten van de kooktijd even kort omroeren, herhaal dat iedere 5 minuten, zo voorkom je dat de rijst aanbrandt
- Proef na 15 minuten de smaak van de paella. Is ze iets te flauw dan nog een beetje peper en zout toevoegen.
- Na 15 minuten de tomatenblokjes erbij doen en mee laten koken
- Als het goed is de bouillon na 20 minuten opgenomen door de risotto en is de paella klaar. Als de korrel nog iets hard is nog 5 minuten langer laten staan. dat mag ook met de deksel erop en vuur uit. Het is wel belangrijk dat er wel vocht/bouillon in de pan moet zijn om de risotto rijst gaarder te laten worden.
- Direct serveren als ze gaar is en de mosselen of gamba's op de paella leggen met de citroenpartjes en garneren met peterselie.
- Als je de paella in de oven maakt begin je hetzelfde en als de bouillon de erbij is toegevoegd zet je de pan, het liefst een echte platte paellapan, in de oven
- Porties : 6
- Klaar in: 60 Minuten
- Menu gang : Tapas, Visgerecht, Vleesgerechten
- Recipe Type :
- Ingrediënt : Cayennepeper, Chorizo, Druivenpitolie, Gamba's, Kip, Kippen dijen, Knoflook, Mosselen, Paprika, Peterselie, Provençaalse kruiden, Rode paprika, Saffraan, Ui, Witte peper, Zonnebloemolie
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.