
Paella Andaluz
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 6
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 300 gram risotto rijst
- 1 fijn gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 rode paprika's in klein reepjes gesneden
- 100 gram chorizo in blokjes gesneden van 1 cm
- 600 gram kippendijbeen vlees in stukken snijden van ca 2 cm en op smaak maken met peper en zout en vermengen met 4 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie
- 1,6 liter kippenbouillon die op smaak is gebracht met peper en zout
- 4 eetlepels Paella kruiden
- 1 mespuntje cayennepeper
- 8 draadjes saffraan of theelepeltje saffraanpoeder
- 1 theelepeltje gele colorante
- Peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels Druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken
- 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- Eventueel Gamba's of mosselen op het laatst in de risotto meeverwarmen
- 1 citroen in 8 parten snijden als garnering en om op smaak te maken
- Peterselie takjes voor de garnering eventueel
Aan de slag
- Neem een grote kookpan en verhit deze 1 minuut op een matig vuur.
- Doe nu de olie in de pan en vervolgens de kip en bak deze 2 minuten aan op een hoog vuur
- Haal de kip uit de pan en bewaar deze in een schaal om straks bij de paella te doen
- Doe nu de uien in de pan en fruit deze glazig
- Doe de chorizo hierbij en de knoflook en bak deze op een rustig vuur in ca. 2 minuten
- Vervolgens de paprika en de Paellakruiden, cayennepeper eventueel saffraanpoeder en gele colorante en de risotto
- Bak de risotto nu rustig mee gedurende 2 minuten
- Blus het geheel met de bouillon en doe de kippendijen erbij
- Alles goed door elkaar roeren en op een heel zacht vuurtje met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes laten garen
- Na 5 minuten van de kooktijd even kort omroeren, herhaal dat iedere 5 minuten, zo voorkom je dat de rijst aanbrandt
- Proef na 15 minuten de smaak van de paella. Is ze iets te flauw dan nog een beetje peper en zout toevoegen.
- Na 15 minuten de tomatenblokjes erbij doen en mee laten koken
- Als het goed is de bouillon na 20 minuten opgenomen door de risotto en is de paella klaar. Als de korrel nog iets hard is nog 5 minuten langer laten staan. dat mag ook met de deksel erop en vuur uit. Het is wel belangrijk dat er wel vocht/bouillon in de pan moet zijn om de risotto rijst gaarder te laten worden.
- Direct serveren als ze gaar is en de mosselen of gamba's op de paella leggen met de citroenpartjes en garneren met peterselie
- Porties : 6
- Klaar in: 60 Minuten
- Menu gang : Tapas, Visgerecht, Vleesgerechten
- Ingrediënt : Cayennepeper, Chorizo, Druivenpitolie, Gamba's, Kip, Kippen dijen, Knoflook, Mosselen, Paprika, Peterselie, Provençaalse kruiden, Rode paprika, Saffraan, Ui, Witte peper, Zonnebloemolie
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.