Inloggen

Paella Andaluz

Paella

Paella Andaluz

Paella is een typisch Spaans gerecht dat met veel zorg bereidt dient te worden.

Net als in Italië risotto op veel manieren wordt bereidt en talloze variaties zijn. Zo ook is Paella een gerecht met talloze mogelijkheden en variaties.

Veelal worden er mosselen, chorizo, kip in verwerkt. Paprika, safraan, paellakruiden, knoflook en ui ontbreken eigenlijk nooit. Je kunt gewone rijst gebruiken, maar voor de betere variatie is risottorijst erg lekker, omdat de bouillon beter zijn werk doet en er een mooie paella ontstaat. Van origine wordt de paella in de oven gemaakt, maar op het fornuis kan het ook prima. Let wel op dat je niet al te veel roert tijdens het kookproces. Dan ontstaat er eigen meer een risotto gerecht dan een paella. Door het roeren komt er meer rijstzetmeel in het gerecht en wordt de paella smeuïger in plaats van korreliger. Veel plezier met het maken van dit gerecht. Het kost wel even tijd en aandacht natuurlijk.
Print Friendly, PDF & Email

Stem op recept

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sociale media

Over de Chefkok