
Moelleux au chocolat | Lava cake
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 1
- 1
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade / couverture
- 100 gram suiker
- 50 gram bloem
- 2 hele eieren
- 2 eidooiers (geel)
- 110 gram gesmolten boter
- mespuntje zout
Aan de slag
- Neem 6 koffiekopjes of 6 vormpjes en vet deze goed in en bestrooi deze met bloem en klop ze goed uit zodat er geen overtollige bloem in de vormpjes achter blijft.
- De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius met de bovengrill element aan. Als je dit niet hebt wordt het lastig om de cakejes aan de buitenkant gelijkmatig te bakken en de binnenkant vloeibaar te houden.
- Meng de suiker, eieren, bloem, zout totdat het een homogene massa is.
- Smelt de chocolade en de boter op een laag vuurtje totdat ze lauw warm is.
- Meng de chocolade bij de bloem en eiermassa en klop dit goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de 6 vormpjes en zet ze in de oven.
- Bak ze gedurende 11 minuten en haal ze dan uit de oven. Keer ze voorzichtig om op een bord en giet er vanillesaus omheen of een rode vruchtensaus, zoals frambozen of aardbeien. Direct serveren.
- Porties : 6
- Klaar in: 25 Minuten
- Menu gang : Dessert, Patisserie, Vegetarisch
- Recipe Type : ChocoladeDessertDinerLunchPatisserie
- Ingrediënt : Bloem, Ei, Suiker
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.