
Merengue / eiwit schuim snoepjes
Gepubliceerd op
19 november 2021 | In
AmerikaBelgiëDuitslandFrankrijkNederland
Door
Carlo Straver | 0 reacties
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 4 eiwitten = 100 gram
- 120 gram kristalsuiker fijn door de foodprocessor malen
- 12 gram aardappelzetmeel of custardpoeder of maïzena gezeefd
- 100 gram poedersuiker gezeefd
- Voor een extra hazelnooteffect kun je 50 gram gebrande en fijngemalen hazelnootjes toevoegen
Aan de slag
- Maak een bekken en garde van de mixer zeer goed vetvrij met heet water en daarna citroensap
- De kom en garde niet afspoelen maar wel droog maken met een schoon stukje keukenpapier
- Sla eerst de eiwitten op hoge snelheid los totdat er schuim ontstaat
- Daarna beetje bij beetje de kristalsuiker toevoegen
- Als dit er doorheen zit ca 1 minuut doorkloppen
- Daarna de poedersuiker en maïzena of custardpoeder zeven en door de eiwitten heen spatelen en als je gemalen hazelnootjes hebt er ook nu doorheen spatelen. Als het eiwit glimt dan is het goed
- Dan in een spuitzak doen met een spuitmondje en kleine hoopjes op een velletje vetvrij bakpapier spuiten
- In een lauwe oven van ca. 90 graden met de deur op een klein kiertje de merengues laten drogen
- Dit duurt tussen de 4 en 8 uur. Al naar gelang de grootte van de merengues
- Tip voor gekleurde merengues
- Als je gekleurde merengues wilt maken bv roze of gele dan de kleurstof op pigment direct bij de eiwitten opslaan
- Je kunt ze ook dopen in de gesmolten chocolade
- Ook kun je ze met twee tegen elkaar aan plakken als je er een boter crème tussen spuit
- Klaar in: 240 Minuten
- Menu gang : Dessert, High tea, Patisserie
- Recipe Type : CrunchDessertPatisserie
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.