Inloggen

Madeleines de Paris

madeleines

Madeleines de Paris

Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje.

Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken.

Op die manier is het madeleinebeslag goed vermengt. Afbakken in een hete oven van 185 graden Celsius in 10-12 minuten. Het ligt ook aan de grote van de vorm. Kort voor gebruik afbakken en eventueel oppiepen in een hete oven gedurende 1 minuut.

Hazelnootboter:

De boter dient verwarmt te worden en kort laten uitbruisen zodat ze lichtbruin wordt. Dan de pan in koud water laten afkoelen. Goudbruine roomboter noemt men ook wel hazelnootboter, omdat ze dan de smaak van hazelnootjes heeft. Dat is extra lekker en geeft de Madeleines nog meer nootsmaak. Heerlijk bij de koffie of thee en zeker goed te serveren bij een hig-tea.
Print Friendly, PDF & Email

Stem op recept

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sociale media

Over de Chefkok

Gelijksoortige recepten