
Lange vingers bakken
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 16
- 16
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- Beslag
- 3 eidooiers
- 85 gr fijne suiker
- 3 eiwitten
- 15 gr maïzena
- 75 gr bloem
- snufje zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak eerst de kom goed vetvrij waar je de eiwitten in gaat stijfkloppen. Dit doe je door een schone kom en garde in te smeren met een stukje citroen. Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
- Doe de eiwitten en het zout in de vetvrije kom en klop deze stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
- Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem en de maïzena in gedeelten boven de luchtige massa en spatel het door elkaar.
- Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede en spuit vingers van ongeveer 8 centimeter lang op de bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, de vingers rijzen nog. Bestrooi de lange vingers met behulp van een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
- Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten.
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.