
Japanse Ramen met Ramen ei
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 8
- 8
Stem op recept
- (5 /5)
- 2 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 8 eieren M
- 8 eetlepels sojasaus
- 8 eetlepels saké
- 8 eetlepels mirin
- 2 dl water
Aan de slag
- Maak alvast de marinade van bovenstaande ingrediënten. Giet hiervoor de mirin en de sake in een steelpan en verhit dit, zodat de alcohol verdampt. Zet het vuur uit en voeg de sojasaus en 500 ml. koud water toe. Roer nogmaals goed.
- Prik een gaatje in de onderkant van de eieren, zodat ze niet breken tijdens het koken.
- Breng een pan met water aan de kook en zet een bak ijswater klaar.
- Leg de eieren 6 minuten in het kokende water
- Zorg dat ze helemaal onder water staan. Roer gedurende de eerste twee minuten met een pollepel in het water, zo zorg je ervoor dat het eigeel in het midden van het ei blijft.
- Haal de eieren na exact 6 minuten uit het water en doe ze direct in het ijswater. Roer dit gedurende 30 seconden door
- Laat de eieren daarna nog zeker 6 minuten rusten in het ijswater. Heb je geen ijs bij de hand, gebruik dan water dat zo koud mogelijk is en laat de kraan lopen terwijl de eieren koelen.
- Pel de eieren voorzichtig. Als je de eieren op het aanrechtblad tikt aan de kant waar het gaatje zit (dus rechtop) gaat dat het makkelijkst en voorkom je dat het ei beschadigt.
- Doe de eieren en de marinade in een schaal, zorg dat de eieren goed bedekt zijn met de marinade. Dek ze af met plastic huishoudfolie.
- Laat de ramen eieren twee dagen rusten in de koelkast, Het liefst 3 dagen. In die periode zal de marinade zijn werk doen en de smaak van het ei veranderen en de structuur van de dooier zal stroperig worden en veranderen van kleur. De kleur wordt intenser.
- Porties : 8
- Klaar in: 2 Minuten
- Menu gang : Bijgerecht, Groentegerecht, Maaltijdsoep
- Recipe Type : BijgerechtBuffetDinerEenpansmaaltijdenGroentegerechtLunchPasta gerechtenRijstSoepenVegetarischVisgerechtVleesgerechtWokgerechten
- Ingrediënt : Asperges, Biefstuk, Bladselderij, Bleekselderij, Bloemkool, Bospeen, Bosui, Champignon, Coquilles, Courgette, Doperwten, Duif, Gamba's, Garnalen, Gember, Groene asperges, Haricots vert, Kabeljauw, Ketjap manis, Kip, Knoflook, Knolselderij, Komkommer, Maiskolf, Mini mais, Mosselen, Ossenhaas, Paprika, Peterselie, Peultjes, Piment, Portobello, Rode paprika, Rode ui, Rogvleugel, Roodbaars, Sambal, Scampi, Sjalot, Soyasaus, Sperziebonen, Sugar snaps, Varkensvlees, Venkel, Wild zwijn, Wokolie, Wortel, Zalmfilet biologisch, Zeebaars, Zeeduivel, Zeekraal, Zeewolf
Stem op dit recept
2 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.