
Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp
Gepubliceerd op
17 oktober 2020 | In
BelgiëFrankrijkItaliëNederlandPortugalSpanje
Door
Carlo Straver | 0 reacties
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 4
- 4
Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 4 grote of 8 kleine champignons of portobello
- 1/2 courgette in kleine blokjes gesneden
- 1/2 aubergine in kleine blokjes gesneden
- 1 /2 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas vers voor de vulling geraspt
- 1 eetlepel fijn gemalen walnoten
- rasp van 1 sinaasappelschil / niet te veel raspen, alleen de dunne buitenkant
- 1/2 theelepeltje Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas vers voor de topping
- 4 of 8 walnoten om te garneren
- Peper en zout
- Garneren met:
- Rucola sla of kropsla
- Dressing met:
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 3 eetlepels echte honing
- sap van 1/2 sinaasappel
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
Aan de slag
- Veeg de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
- Neem een koekenpan en verwarm deze voor en doe hierna 2 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie in de pan.
- Bak hierin vervolgens de champignonkoppen licht bruin en haal ze er uit en leg ze op een platte ovenschaal met de bolle kant naar boven.
- Bak in dezelfde pan eerst de ui en vervolgens de courgette, aubergine, sinaasappelrasp, Provençaalse kruiden en de knoflook.
- Verwarm de hete lucht oven op 170 graden Celsius
- Als dit alles beetgaar is voeg dan de kaas en de gemalen walnoten toe en peper en zout naar smaak.
- Draai de champignons om en vul ze vervolgens met de groenten-kaas vulling en leg hierop de geraspte kaas.
- Zet het geheel in de oven gedurende 10 minuten
- Haal ze daarna uit de oven en garneer ze met de walnoten en serveer ze op een bedje met rucola sla en een beetje dressing
- Bereiding dressing
- Meng de mosterd en de honing met de jus d'orange goed door elkaar met een garde
- Giet hierbij de olijfolie en vermeng di met een garde en breng het op smaak met witte peper uit de molen
- Porties : 4
- Klaar in: 30 Minuten
- Menu gang : Bijgerecht, Groentegerecht, Lunch, Salade, Vegetarisch, Voorgerecht
- Recipe Type : BijgerechtBuffetDinerGroentegerechtLunchVegetarischVoorgerechtWalking dinner
- Ingrediënt : Aubergine, Champignon, Courgette, Druivenpitolie, Knoflook, Parmezaan, Portobello, Provençaalse kruiden, Sinaasappel, Ui, Walnoot, Witte peper, Zonnebloemolie
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.