
Gebakken meloen met een fondue van rode paprika en rauwe ham
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (4.5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 1 rijpe meloen
- 8 plakjes rauwe ham, b.v. Coburger- of Parmaham
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote of 2 kleine rode paprika's
- Sla soorten als garnering
- Dressing van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel frambozenazijn, peper, zout en een beetje honing
- Takje garnering, peterselie of basilicum
Aan de slag
- Zet de oven aan op 175 graden en leg op een schaaltje de paprika's in de oven en bak ze 45 minuten zodat ze gaar is.
- Laat ze afkoelen ze haal dan het velletje eraf.
- Haal de paprika's leeg en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes van 0,5 cm.
- Meng dit alvast met de dressing.
- Schil de meloen wat je nodig hebt
- Snijdt de meloen in 8 of 10 1/2 parten
- Maak een koekenpan heet en schep de olijfolie in de pan
- Bak de meloenparten in de olie aan elke kant ongeveer 1 minuut.
- Verdeel de meloen in de borden en garneer dit met de sla.
- Leg hierop de gerookte ham en in het midden de rode paprika fondue
- Garneer het geheel af met een takje basilicum of peterselie
- Menu gang : Voorgerecht
- Recipe Type : Voorgerecht
- Ingrediënt : Meloen, Rode paprika
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk