
Garnalen bitterballen / kroketten
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 4 gr gelatine
- 80 gr boter
- 90 gr bloem
- 3,5 dl gevogelte of vis bouillon op smaak
- 100 gr Hollandse- of Noorse garnalen
- 20 gr gesnipperde ui welke is gebakken
- 2 bosuitjes fijn gesneden
- Eventueel 50 gram zoete aardappel
- Peper en zout naar smaak
- Snufje cayennepeper naar wens
Aan de slag
- Week de gelatine in koud water.
- Smelt de boter in de pan. Voeg in een keer de bloem toe. Roer goed met een rubberen spatel om een gladde massa te verkrijgen. 3 minuten zachtjes laten bakken om de bloem te laten garen. Laat de roux koud worden.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de gelatine toe. Voeg de hete bouillon beetje bij beetje toe en breng de massa al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur.
- Voeg de garnituur toe en meng deze met een rubberen spatel. Nu heb je een 'salpicon' gemaakt.
- Dek de salpicon af en laat ze snel afkoelen en opstijven dit duurt ca. 4 uur.
- Portioneer de salpicon met b.v. een ijsportioneertang, rol er porties van in de gewenste vorm en paneer ze door ze eerst door de paneermeel / panko te rollen, vervolgens door losgeklopt eiwit waaraan een snufje zout is toegevoegd. Daarna weer door de paneermeel. Vervolgens in de koelkast laten rusten alvorens je gaat frituren. Voor de zekerheid nogmaals 1 x paneren, zodat de bitterbal of kroket niet leegloopt tijdens het bakken.
- Frituur ze 4-5 minuten in schoon zonnebloem- of arachideolie van olie 180 graden Celsius.
- Porties : 15 stuks
- Menu gang : Borrelhapje, Visgerecht, Voorgerecht
- Recipe Type : BijgerechtBorrelhapjesLunch
- Ingrediënt : Bloem, Garnalen
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk