
Franse appeltaart met amandelbeslag
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 200 gr bloem gezeefd
- 3 eetlepel suiker (voor een zoete taart)
- Snufje zout
- 100 gr boter
- 1 ei
- 100 gram boter
- 100 gram geschaafde amandelen
- 50 gram suiker
- 2 eieren
- Snufje kaneel
- 4 elstar appels
Aan de slag
- Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa. (200 gram bloem, 3 el suiker, zout, 100 gram boter en 1 ei)
- Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen.
- Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast.
- Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen.
- Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm welke licht ingesmeerd is met een beetje boter.
- Vermengen tot een beslag in een keuken machine met een mes. Schep het beslag in de briseedeeg vorm en strijk het beslag glad.
- 4 Elstarappels schillen en klokhuis verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden. Leg deze partjes mooi rond met kaneel en suiker.
- Afbakken in de voorverwarmde oven van 180 graden Celsius in ca. 35 minuten.
- Porties : 8
- Menu gang : Dessert, Patisserie
- Recipe Type : DessertPatisserie
- Ingrediënt : Appel, Bloem, Ei, Suiker
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk