
Fazantenstoofpot met portobello en truffel
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (4.5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 500 gram fazanten dijenvlees
- 4 dl rode wijn
- 2 eetlepels mosterd
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- 1/2 winterpeen in kleine blokjes gesneden van een 1/2 cm en 2 minuutjes geblancheerd
- 250 gram knolselderij in kleine blokjes gesneden en 2 minuutjes geblancheerd (samen met de winterpeen)
- 100 gram roomboter om in te bakken
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 3 portobello's in blokjes gesneden
- 1 eetlepel truffeltapenade indien gewenst
- Peper en zout
Aan de slag
- Pureer de wijn, knoflook, mosterd zout en peper door elkaar en giet dit op het fazantenvlees en laat dit afgedekt 24 uur marineren in de koeling
- Giet de marinade van de fazant door een zeef zodat het fazantenvlees overblijft. Vang de marinade op in een kom.
- Bak de fazanten dijen in de roomboter in een koekenpan. Schep dan het vlees in een kookpan en voeg de marinade erbij en breng dit tegen de kook. Voeg de winterpeenblokjes toe. Bak in de pan de uien met de knoflook. Voeg deze bij het vlees en laat dit ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.
- Als ze gaar is maat het dan op smaak met peper en zout.
- Tip: Wil je de stoofschotel ietsje binden, voeg er dan wat stukjes ontbijtkoek bij en laat deze de stoofschotel licht binden. Ca. 1 plak per liter.
- Je kunt er aardappelpuree bij serveren.
- Menu gang : Voorgerecht
- Recipe Type : Voorgerecht
- Ingrediënt : Fazant
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.