
Chocolade crumble met koekkruiden
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
- Moeilijkheids graad Gevorderd
Deze crumble kun je als decoratie gebruiken bij desserts, taarten of gebak.
Het is zeer decoratief. Je kunt het ook als ‘aarde’ gebruiken als je bloempotjes gebruikt om een dessert te maken.
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 125 gr bloem
- 60 gr roomboter koud en in blokjes van 5 x 5 mm
- 60 gr suiker
- 25 gr cacaopoeder
- 1 theelepeltje koekkruiden of kaneel
- mespuntje zout
Aan de slag
- Zeef de bloem in een kom met het zout, specerijen, cacaopoeder en de suiker
- Roer alles door elkaar in een mixer of keukenmachine op de lage stand
- Voeg de klontjes boter al roerend toe totdat er kleine stukjes deeg ontstaan dit kan ongeveer 3-4 minuten duren. Blijf er wel bij staan. als het te snel gaat ontstaat er een deegbal. Op zich is dat niet erg, Dan rol je de deegplak uit en bak je deze in de oven af en maak je erna kruimels van. Deze zien er wel iets anders uit dan een crumble.
- Strooi deze op een bakplaat en bak ze af gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius
- Daarna af laten koelen en bewaren in een afgesloten trommel / doos / blik
- Klaar in: 40 Minuten
- Menu gang : Dessert
- Recipe Type : ChocoladeCrunchDessertPatisserie
- Ingrediënt : Hazelnoot, Kaneel, Speculaaskruiden, Suiker
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.