
Crème brûlée
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Crème brûlée is een dessert dat wordt geserveerd met een gekarameliseerde toplaag in een bakje. Dit in tegenstelling tot een crème karamel dat op een bord wordt geserveerd met een laagje karamel dat over het dessert vloeit.
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- ¼ Liter room
- ¼ Liter melk
- 4 eieren
- 1 gram zout
- 150 gram suiker
- 50 gram vanillesuiker
Aan de slag
- Breng de room en melk aan de kook met de 100 gram suiker en het zout.
- Klop de eieren en de andere 100 gram suiker. Giet de warme melk al roerend in het eimengsel.
- Giet het de crème in de vormpjes en zet deze au bain marie in een oven van 160 graden Celsius. Dit duurt ca. 20 minuten.
- Laat de crème karamel afkoelen strooi vlak voor het serveren een beetje suiker op het dessert en brandt met en gasvlam / hobby brander de suiker lichtbruin totdat ze karameliseert. Nu is er een krokant suikerlaagje ontstaan. Direct serveren.
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk