
Chocoladetaart ‘De Paris’
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 1 chocolade kapsel (zie recept)
- 250 gram chocolade mousse (zie recept)
- 200 gram crème fraiche of slagroom met 50 gram suiker opgeslagen
- 100 gram abricozenconfiture (jam)
- Aanzetsel van bv. Chocolade hagelslag of i.d.
- Trempeer suikerwater met crème de cacao
- 1 liter suikerwater 2 dl. Crème de cacao
Aan de slag
- Snijd het chocolade kapsel in drie lagen. Houdt de stand van de kapsellagen in de gaten en markeer deze eventueel. Bij het opnieuw stapelen van de taart is dit belangrijk, zodat de taart niet scheef komt te staan als het kapsel scheef gesneden is. Markeer d.m.v. door aan de zijkant 1 kleine inkeping te maken verticaal met een mes. Leg de gesneden plakken kapsel in de goede volgorde naast elkaar. Leg de onderste laag op een rond stukje geknipt karton of de bodem van de springvorm.
- Smeer op de onderste laag kapsel een dun laagje abrikozen confiture.
- Hierop een dun laagje crème fraîche of slagroom smeren. Leg hierop de tweede laag kapsel. Besprenkel (trempeer) deze met een beetje suikerwater/crème de cacao. Smeer hierop eveneens crème fraîche en leg nu de bovenste laag kapsel hierop. Besprenkel (trempeer) deze met een beetje suikerwater/crème de cacao.
- Smeer hierop een laagje chocolademousse en smeer dit ook aan de zijkant van de taart. Neem het aanzetsel bij je en duw met je hand dit tegen de zijkant van de taart aan.
- Garneer naar eigen inzicht met de overgebleven chocolademousse de taart. Laat deze opstijven in de koelkast.
- Menu gang : Dessert, Patisserie
- Recipe Type : ChocoladeDessertPatisserie
- Ingrediënt : Chocolade, Room / slagroom
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk