
Chocolade kerstdessert
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 6
- 6
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade / couverture
- 100 gram suiker
- 50 gram bloem
- 2 hele eieren
- 2 eidooiers (geel)
- 110 gram gesmolten boter
- mespuntje bakpoeder
- mespuntje zout
- VOOR DE GARNERING
- Aalbessen
- Frambozen
- Blauwe bessen
Aan de slag
- Zorg ervoor dat de siliconen vormpjes klaar staan.
- De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius met het bovengrill element aan. Als je dit niet hebt wordt het lastig om de cakejes aan de buitenkant gelijkmatig te bakken en de binnenkant vloeibaar te houden.
- Meng de suiker, eieren, bloem, zout totdat het een homogene massa is. Dit mag je absoluut niet opkloppen met een garde. alleen rustig roeren, zodat er geen lucht in het beslag komt.
- Smelt de chocolade en de boter op een laag vuurtje totdat ze lauw warm is.
- Meng de chocolade bij de bloem en eiermassa en roer dit goed door elkaar. Ook niet opkloppen met een garde. Er mag geen extra lucht inkomen.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en laat 5 mm onder de rand vrij en zet ze in de oven.
- Bak ze gedurende 9 minuten en haal ze dan uit de oven. Keer ze voorzichtig om op een bord en giet er vanillesaus omheen of een rode vruchtensaus, zoals frambozen of aardbeien.
- Porties : 6
- Klaar in: 25 Minuten
- Menu gang : Dessert, Patisserie
- Recipe Type : ChocoladeDessert
- Ingrediënt : Aalbes, Aardbei, Blauwe bes, Bloem, Chocolade, Ei, Framboos, Physalis, Roomboter, Suiker, Vruchtenpuree
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.