
Champignonroomsaus
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 100 gram champignons gesneden
- 1 sjalotje / ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook schoon en fijngesneden / gesmolten
- Scheutje vieux / whisky
- 2 dl. Room
- Peper en zout
Aan de slag
- De ui eerst fruiten in een beetje boter en dan de knoflook toevoegen.
- Dan de champignons bakken fruiten.
- Blus dit af met een scheutje vieux of whisky.
- Als je wilt flamberen dan eerst de afzuigkap uitzetten.
- Dan voorzichtig de pan schuin de pan in contact met de vlam laten komen of met een aansteker tegen de vieux laten komen.
- De vlam uit laten doven en dan dit even inkoken.
- Giet hierop de room en laat dit weer rustig indampen.
- Dit duurt ca. 3-4 minuten.
- Als extra smaak kun je nog kleine blokjes / brunoise gesneden paprika er aan toevoegen.
- Tips: Andere roomsauzen zijn in plaats van de champignons o.a.:
- Mosterdsaus met als extra 2 eetlepels mosterd en afblussen met witte wijn i.p.v. vieux. Witte wijn kan niet flamberen omdat er te weinig alcohol inzit.
- Kerriesaus met 1 theelepeltje kerriepoeder en een scheutje sherry i.p.v. vieux. Sherry kan niet flamberen omdat er te weinig alcohol inzit.
- Tuinkruidensaus met als extra 1 eetlepel fijn gehakte tuinkruiden zoals, dille, peterselie, dragon. Dit doe je er als laatste bij als de saus is ingekookt.
- Als je deze saus wilt gebruiken voor een ragout schep dan tijdens het inkoken van de room een eetlepel Italiaanse semolabloem door heen en laat dit zachtjes koken.
- Porties : 2
- Menu gang : Saus
- Recipe Type : Sauzen
- Ingrediënt : Champignon, Room / slagroom
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk