
Boeuf Bourguignon
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 800 gram doorregen riblappen / Iers rundvlees
- 0,70 l bourgogne wijn rood
- 100 gram boter en 1 dl olijfolie om in te bakken
- 2 uien fijn gesneden
- 200 gram ontbijtspek in blokjes 1 cm
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 winterpeen in blokjes van 1 cm
- 200 gram knolselderij in blokjes 1 cm
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 dl. Vieux
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepels Franse mosterd Dijon
- 1 eetlepel Tijm of Provençaalse kruiden
- Eventueel een beetje bloem voor de binding of een stukje ontbijtkoek
Aan de slag
- Het vlees in stukjes snijden en 24 uur laten marineren in de rode wijn.
- Vlees uit laten lekken in een zeef en de wijn opvangen en bewaren! Het vlees bakken in hete olijfolie met roomboter. Dit doe je in een koekenpan.
- Haal het vlees uit de pan en bak apart eerst de uien, ontbijtspek en knoflook. Doe de tomatenpuree erbij en ontzuur deze. Voeg vervolgens de champignons erbij en bak deze een minuutje mee. Voeg dan alle andere ingrediënten erbij roer dit door wederom met elkaar. Voeg de marinade toe en laat alles ca. 3 minuten koken zodat de wortel en knolselderij begint te garen. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Doe dan het vlees erbij en breng dit tegen de kook maximaal 90 graden Celsius. Als het bijna kookt dan kun je het vuur weer uitdoen en af laten koelen tot 75 graden Celsius. Breng de Boeuf weer tegen de kook maximaal 90 graden en laat ze dan weer afkoelen. Herhaal dit regelmatig. Breng na 2 uur de saus verder op smaak. Na ca. 4 uur is ze gaar.
- Tip: Heerlijk om te serveren met aardappelpuree, gekookte aardappel of rijst.
- Porties : 4
- Menu gang : Stoofpotten, Vleesgerechten
- Recipe Type : DinerEenpansmaaltijdenStoofschotels
- Ingrediënt : Rundvlees
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk