
Bloemkoolpuree
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 4
- 4
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1/2 fijn gesnipperd uitje
- 1 fijn gesneden teentje knoflook
- Druivenpitolie om te bakken
- Klontje roomboter 20 gram
- Peper en Zout
Aan de slag
- Haal de roosjes van de bloemkool
- Was deze en snijd ze in kleine stukken
- neem een kookpan en doe daar een scheutje druivenpitolie in
- Fruit hierin rustig de uitjes aan met een beetje peper en zout
- Dan de knoflook zachtjes mee aanfruiten
- Dan de bloemkool erbij en rustig laten smoren met een paar lepels water en de boter met de deksel erop
- Regelmatig om schudden of roeren gedurende 15 minuutjes
- Daarna de bloemkool pureren met de staafmixer pureren tot de gewenste structuur
- Voor het serveren nog even verhitten en op smaak maken met peper en/of zout
- TIP: Extra smaak van kerrie of andere kruiden kun je toevoegen bij het fruiten van de knoflook
- Porties : 4
- Klaar in: 30 Minuten
- Menu gang : Bijgerecht, Groentegerecht, Lunch, Stamppotten, Vegetarisch
- Recipe Type : BijgerechtDinerGroentegerechtPureeStamppottenVegetarisch
- Ingrediënt : Bloemkool, Knoflook, Ui
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.