
Blanke botersaus / Beurre blanc
-
- Voorbereiding
- Minuten
-
- Kooktijd
- Minuten
-
- Opbrengst / hoeveelheid
- 4
- 4
Een blanke botersaus is een traditionele Franse saus met eigenlijk alleen ingekookte visbouillon en roomboter welke op smaak is gemaakt met peper en zout.
Hier kun je verder nog extra tuinkruiden aan toevoegen. Zoals fijn gesneden bieslook, peterselie, kervel, dille basilicum, zuring.
Stem op recept
- (2.8 /5)
- 2 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 1 dl visbouillon
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 eetlepel nouilly prat
- 1 fijn gesnipperd sjalotje
- 1 eetlepel crème fraiche
- 100 gram roomboter in kleine stukjes gesneden
Aan de slag
- Doe de visbouillon, witte wijn , nouilly prat en de sjalotjes in een steelpannetje.
- Breng dit alles aan de kook totdat je nog maar 3 mm over hebt. Let op het kritieke punt dat het niet donker wordt aan de binnenkant van je pan. Als dit gebeurt giet de overgebleven saus in een ander pannetje.
- Voeg de crème fraiche toe en breng dit aan de kook.
- Voeg dan de boter beetje bij beetje al roerend toe met een garde op een laag vuurtje. het mag absoluut niet koken. Dan gaat de saus in de schift.
- Als de boter allemaal is toegevoegd, breng dan de saus op smaak met peper en zout.
- Deze saus kun je op het laatst verrijken met fijngesneden tuinkruiden. Serveren bij vis.
- Porties : 4
- Klaar in: 20 Minuten
- Menu gang : Saus, Visgerecht
- Recipe Type :
- Ingrediënt : Basilicum, Bieslook, Bladselderij, Crème fraîche, Dille, Dragon, Kervel, Roomboter, Sjalot, VIS, Zuring
Stem op dit recept
2 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Nog geen reacties.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.