
Bearnaise saus
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (4.5 /5)
- 1 rating
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- Scheutje witte wijn of dragonazijn
- ½ sjalotje snipperen
- 100 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel verse dragon
- Peper en zout
Aan de slag
- De gesnipperde sjalotjes samen met de gekneusde peperkorrels zachtjes fruiten. Blus dit af met een scheutje witte wijn en azijn. Laat dit kort rustig indampen. Dit duurt ca. 3 minuten. Aflaten koelen en de dooiers erbij doen en au bain marie de eieren gaar kloppen, maar geen roerei. Dan de gesmolten boter zonder vocht in het begin druppels gewijs toevoegen en blijven kloppen van het vuur af, halverwege de boter meer toevoegen. De saus is gereed als alle boter op is, dan op smaak maken met peper en zout. Op het laatst verse dragon toevoegen.
Stem op dit recept
1 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk