
Albigondas / Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (4.8 /5)
- 2 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 500 gr. Half om half gehakt of rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 75 gr paneermeel
- 1 teentje knoflook fijn geperst
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 rode paprika fijn gesneden
- 1 snufje cayenne peper
- peper en zout naar smaak
Aan de slag
- Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en bak deze beetgaar in een beetje olijfolie met een mespuntje cayennepeper.
- Doe het gehakt in een mengkom en meng dit met het ei, tomatenketchup, knoflook en de paneermeel. Voeg er de paprika, ui, toe.
- Maak het geheel op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van en bak ze goudbruin. Dit kan ook in de oven op 180 graden Celsius in 15 minuten.
- Maak de tomatensaus warm en giet deze op de gehaktballetjes.
- Porties : 8
- Menu gang : Borrelhapje, Tapas, Vleesgerechten
- Recipe Type : DinerSpaanse tapas
- Ingrediënt : Ei, Kip, Tomaat, Ui
Stem op dit recept
2 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk