
Abrikozen bavarois
- Moeilijkheids graad Makkelijk
Stem op recept
- (0 /5)
- 0 ratings
- Recept
- Meer foto's
- Beoordeling Tekst groote
Ingrediënten
- 3 dl slagroom met 50 gram suiker niet helemaal stijf opgeslagen
- 3 dl abrikozenpuree of sap
- 50 gram suiker
- 9 gram gelatine
- Saus: 1 dl volle yoghurt
- Saus: 1 dl abrikozenpuree of 1/2 dl abrikozensap
Aan de slag
- Week eerst de gelatine in koud water. Doe de blaadjes 1 voor 1 in het koude water. Maak de abrikozenpuree of -sap met de 50 gram suiker heet en haal ze van het vuur. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de abrikozenpuree. Laat dit afkoelen, totdat ze begint te geleren (dik te worden). Voeg dit als spatelend bij de opgeklopte slagroom en verdeel dit over 8 kleine vormpjes of 1 grote vorm. Laat ze 2 uur in de koelkast opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt. je kunt ze ook in kopjes of glazen serveren.
- Als je ze uit de vormpjes wilt halen, neem je een bakje met heet water en zet het vormpje tot de rand rand 2 seconden in het hete water. Schud flink aan het vormpje en zet de bavarois op het bord.
- Abrikozen yoghurtsaus: Meng dit met elkaar en gebruik dit als begeleidende saus (zie foto).
Stem op dit recept
0 Mensen Gestemd op dit recept
Gemiddelde score
Eet smakelijk