Inloggen

Mijn visie op gezond en eerlijk eten!

MIJN VISIE

Tijdens de workshops probeer ik de mensen in te laten zien dat je op een eenvoudige manier Puur, Lekker en Gezond op Smaak kunt koken.
Als je op mijn foto klikt kun je op de videofilm mijn visie over Eerlijk Eten horen. Onderaan dit bericht staat ook deze video.

NATUURLIJKE PRODUCTEN

Het gebruik van roomboter, room, eieren is voor mij geen belemmering. Deze producten zijn in mijn optiek niet slecht voor je lichaam, mits je het op de juiste manier gebruikt.

ROOMBOTER

Roomboter bijvoorbeeld smeer ik altijd op mijn brood omdat daar geen extra schadelijke toevoegingen in zitten. Als je kijkt wat er allemaal wordt toegevoegd aan diverse margarines en afleidingen daarvan, dan kun je daar beter je vraagtekens bij zetten.  Het bakken in roomboter in combinatie met een beetje olijfolie of zonnebloemolie of nog beter  druivenpitolie is zeker geen slechte keus.

CONTROLE OP KANKERVERWEKKENDE KOOLSTOF

De controle op de verhitting en verbranding van de vaste stoffen in roomboter kun je beter controleren. Als de boter bijvoorbeeld te heet wordt dan ontstaat er koolstof of acrylamide en dat is zeer schadelijk voor je gezondheid. Koolstof is kankerverwekkend en  is een voedingsbodem voor kankercellen. Voorkom daarom aangebrand eten,  zoals dat bij de BBQ snel ontstaat. Ook als je te veel te bruine tosti’s of andere te donker gebakken producten eet is het risico aanwezig dat je te veel koolstof binnen krijgt. Het nadeel is dat het je lichaam niet meer verlaat.

Wil je hier meer over lezen lees dat het artikel via de volgende link.

BAK JE VIS EN VLEES EERST AAN EN DAN DE OVEN IN

Tijdens mijn kooklessen laat ik iedere keer de techniek zien om eerst je vis of vlees aan te goud bruin te braden of voor te bakken en dan af te garen in de oven tot maximaal 180 graden Celsius. Op die manier heb je een betere controle op de gaarheid en zal je vis of vlees nooit verbranden. Het blijf ook malser en sappiger en smaakt daardoor stukken beter.   Talloze cursisten zijn me nog steeds dankbaar dat ze dit hebben geleerd.

MIJN WENS IS: KINDEREN  VAN JONGS AF AAN GEZOND LEREN KOKEN

Het zou toch fantastisch zijn als iedereen al op de lagere school les zou krijgen over gezonde voeding en over het leren bereiden van voedsel en gerechten. Dan zijn we volgens mij al een stap in de goede richting! Ik denk maar zo, “Jong geleerd is oud gedaan”!

PUUR EN GEZOND LEVEN E-BOOK

Om bovenstaande reden heb ik samen met Erna Kolkman een fantastisch E-Book geschreven. Het betreft een boek met talloze tips en recepten over gezonde voeding. Het bestaat uit ongeveer 800 pagina’s boordevolle informatie. Mooi vormgegeven en duidelijk omschreven voor iedereen. Meld je aan en stimuleer jezelf om lekker en gezond te leren koken. Daar heeft iedereen iets aan.