Room / slagroom

Glaçage van chocolade
Een glaçage is een glimmend laagje van vruchtensap of chocolade waarin glucosestroop is verwerkt en gelatine. In dit recept is chocoladecouverture en cacaopoeder verwerkt. Vergeet de glaçage niet te zeven...

Aardappelsouflee
Dit klassieke gerecht kom je niet veel tegen. Het is luchtig en makkelijk te verwarmen als het van te voren maakt. Het souffleert dan niet meer. Op zich is dat...

Panacotta met vanille en rood fruit
Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Courgette gevuld met Zalmmousse
Leuk gerecht om als voorgerecht te serveren. Maar ook heerlijk als hoofdgerecht met als extra garnituur rijst met groenten of verse pasta met een mooie dressing.


Tramezzini sandwich met doradefilet en avocadocrème

Zeebaars op de huid gebakken met fijne groenten en zoete aardappel

Roos van verse zalm uit de oven
Deze vorm van bereiden vergt niet veel ervaring. Bij dit gerecht kun je ook een beurre blanc saus maken.

Chocolade ganache
Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Dragonroomsaus met appel
Deze saus kun je serveren bij appel en amandelrecepten. Denk daarbij aan appeltaart, apfelstrudel, gepofte appel, appel gevuld met amandelbeslag. Bij wentelteefjes is deze saus ook heerlijk.

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei
Deze wonton ravioli kun je maken met diverse vullingen. Denk aan zalm , gehakte gamba’s, mousses van kipfilet, groenten etc. De velletjes lenen zich erg goed voor diverse vormen en...

Semi Freddo Italiaans dessert
Semi freddo is een half bevroren Italiaans dessert. Je kunt dit in verschillende smaken maken. In dit recept maken we bolvormige dessert, met behulp van een siliconen vorm.

Pasta Carbonara
Een eeuwenoud recept van Italiaanse komaf. Heerlijk als makkelijke maaltijd en voedzaam. Combineren met gemengde salade en Parmezaanse Pardano.

Gebakken roodbaarsfilet
Roodbaars filet is een van mijn favorieten vissoorten om mee te werken. Deze Middellandse zeevis is mooi van structuur en stevig. Mijn techniek is om altijd eerst de roodbaars op...

Crème brûlée
Crème brûlée is een dessert dat wordt geserveerd met een gekarameliseerde toplaag in een bakje. Dit in tegenstelling tot een crème karamel dat op een bord wordt geserveerd met een...

Chocoladetaart ‘De Paris’

Chocolademousse



Champignonroomsaus

Bloempotje met zoete lekkernijen

Abrikozen bavarois

Aardbeien Romanoff
Voor al je keukenmaterialen, snel in huis!

Recept Soorten & Categorieën
Landen thema
Ingrediënten
Menu gang
Wanneer was er nieuws?
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |