Ingrediënten KRUIDENIERSWAREN

KRUIDENIERSWAREN

Lemon merengue  taart

Lemon merengue taart

0 van 5 45 Minuten 1

Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Bekijk het recept

Aardappelsouflee

Aardappelsouflee

0 van 5 30 Minuten 1

Dit klassieke gerecht kom je niet veel tegen. Het is luchtig en makkelijk te verwarmen als het van te voren maakt. Het souffleert dan niet meer. Op zich is dat...

Bekijk het recept

panacotta

Panacotta met vanille en rood fruit

0 van 5 5 Minuten 1/2 liter

Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Bekijk het recept

Lange vingers bakken

Lange vingers bakken

0 van 5 20 Minuten 16

Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Bekijk het recept

cordon bleu

Kip Cordon bleu

0 van 5 20 Minuten 4

Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd. Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt...

Bekijk het recept

Courgette gevuld met Zalmmousse

Courgette gevuld met Zalmmousse

0 van 5 15 Minuten 4

Leuk gerecht om als voorgerecht te serveren. Maar ook heerlijk als hoofdgerecht met als extra garnituur rijst met groenten of verse pasta met een mooie dressing.

Bekijk het recept

Lieu noir / Zwarte baars in een jasje van Panko

Lieu noir / Zwarte baars in een jasje van Panko

0 van 5 15 Minuten 4

Lieu noir ofwel zwarte baars is een zoutwatervis die in de Atlantische oceaan voorkomt. In midden Frankrijk staat deze stevige vis regelmatig op de kaart in diverse restaurants. Bakken van...

Bekijk het recept

Tempurabeslag / Panko met kip/ garnalen / zoete aardappel
Orzo pasta met fijne groenten

Orzo pasta met fijne groenten

5 van 5 15 Minuten 1

Bekijk het recept

appelstroop

Appelstroop zelfgemaakt

4.5 van 5 1 Minuten 1 -2 dl

In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelstroop zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van...

Bekijk het recept

Groene-kruidenmosterd, honing dressing
eenpansmaaltijd

Japanse Ramen met Ramen ei

5 van 5 6 Minuten 8

Wie houdt er niet van een heerlijke kom ramen? Deze Japanse noedelsoep is het lekkerst met een gemarineerd eitje als topping. Zó maak je de perfecte ramen eieren. Vergis je...

Bekijk het recept

Oliebol

Oliebollen

5 van 5 30 Minuten 1

Oliebollen zijn een bolvormig gefrituurd gistdeeg gerecht uit de Lage Landen. Ze worden in Nederland traditioneel gegeten op oudejaarsavond. Ook worden ze het hele jaar door op kermissen in Nederland...

Bekijk het recept

Chocolade kerstdessert

Chocolade kerstdessert

5 van 5 9 Minuten 6

Een dessert bestaande uit chocoladecakeje die nog gedeeltelijk zacht is, omdat het cakeje niet helemaal gaar gebakken is. Je kunt dit dessert extra garneren met een chocoladecanache, chocolademousse, eiwit-merenques .

Bekijk het recept

Chocolade ganache

Chocolade ganache

5 van 5 2 Minuten 200 gram

Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Bekijk het recept

Moelleux au chocolat | Lava cake

Moelleux au chocolat | Lava cake

5 van 5 9 Minuten 1

Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Bekijk het recept

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

5 van 5 4 Minuten 4

Deze wonton ravioli kun je maken met diverse vullingen. Denk aan zalm , gehakte gamba’s, mousses van kipfilet, groenten etc. De velletjes lenen zich erg goed voor diverse vormen en...

Bekijk het recept

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

5 van 5 10 Minuten 15

Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren. We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden. Maak het beslag...

Bekijk het recept

Bakken van biefstuk met de reverse sear methode - eerst in de oven daarna bakken

Bakken van biefstuk met de reverse sear methode – eerst in de oven daarna bakken

5 van 5 30 Minuten 4

Reverse sear methode van garen Denk je het te weten hoe je een biefstuk kunt bakken. Bakken in de pan en dan afgaren in de oven. Dan komt de volgende...

Bekijk het recept

Tomatendressing van verse tomaat

Tomatendressing van verse tomaat

4.5 van 5 8

Een heerlijke karaktervolle tomatendressing om te serveren bij visgerechten en bij salades en rauwkost.

Bekijk het recept

Rogvleugel met een sinaasappel- kappertjes saus

Rogvleugel met een sinaasappel- kappertjes saus

5 van 5 10 Minuten 4

Rogvleugel is een vissoort die zeer fijn van smaak is. De structuur van lange vezels zijn typerend voor deze zalige vis.

Bekijk het recept

Gevulde appel uit de oven met amandelpasta

Gevulde appel uit de oven met amandelpasta

5 van 5 20 Minuten 8

Appel uit de oven met een beslag van amandelen, suiker, boter en ei. Een lekkere saus hierbij is een dragonsaus met slagroom. Hierbij een extra accent met een crumble met...

Bekijk het recept

Chocolademousse zonder slagroom
Gebakken zeewolf met een paprikasaus en tapenade van olijf en tomaat
Illes flotantes van rode biet met fetta en geschaafde amandelen
Roodlof of witlof met een gerookte forelsalade / Spaanse Tapas
Italiaans kookschuim

Italiaans kookschuim

4.8 van 5

Italiaans kookschuim is een eiwitschuim gemaakt met eiwit en suikerstroop van 118 graden Celsius. Dit eiwitschuim is niet meer rauw en kan een dag worden bewaard. Leuk om desserts mee...

Bekijk het recept