Inloggen

Keuken landen Italië

Italië

Glaçage van chocolade

Glaçage van chocolade

0 van 5 2 Minuten 1

Een glaçage is een glimmend laagje van vruchtensap of chocolade waarin glucosestroop is verwerkt en gelatine. In dit recept is chocoladecouverture en cacaopoeder verwerkt. Vergeet de glaçage niet te zeven...

Bekijk het recept

Torta della nonna

Torta della nonna

0 van 5 45 Minuten 12

Deze Torta della nonna is een zachte taart met een vulling van banketbakkersroom Ze is gemaakt van een bijzonder deeg waarvan de verhoudingen anders zijn dan je gewent bent. Het...

Bekijk het recept

Lemon merengue  taart

Lemon merengue taart

0 van 5 45 Minuten 1

Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Bekijk het recept

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp

0 van 5 10 Minuten 4

Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.

Bekijk het recept

panacotta

Panacotta met vanille en rood fruit

0 van 5 5 Minuten 1/2 liter

Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Bekijk het recept

Lange vingers bakken

Lange vingers bakken

0 van 5 20 Minuten 16

Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Bekijk het recept

Tramezzini sandwich met doradefilet en avocadocrème
Orzo pasta met fijne groenten

Orzo pasta met fijne groenten

5 van 5 15 Minuten 1

Bekijk het recept

Tiramisu Traditioneel

Tiramisu Traditioneel

5 van 5 1

Een authentiek Italiaans recept voor een heerlijke Tiramisu.

Bekijk het recept

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

5 van 5 4 Minuten 4

Deze wonton ravioli kun je maken met diverse vullingen. Denk aan zalm , gehakte gamba’s, mousses van kipfilet, groenten etc. De velletjes lenen zich erg goed voor diverse vormen en...

Bekijk het recept

Verse groentenbouillon

Verse groentenbouillon

5 van 5 60 Minuten 1 liter

Wat is er lekkerder dan je eigen gemaakte groentenbouillon. Inderdaad helemaal niets.

Bekijk het recept

Bakken van biefstuk met de reverse sear methode - eerst in de oven daarna bakken

Bakken van biefstuk met de reverse sear methode – eerst in de oven daarna bakken

5 van 5 30 Minuten 4

Reverse sear methode van garen Denk je het te weten hoe je een biefstuk kunt bakken. Bakken in de pan en dan afgaren in de oven. Dan komt de volgende...

Bekijk het recept

Tomatendressing van verse tomaat

Tomatendressing van verse tomaat

4.5 van 5 8

Een heerlijke karaktervolle tomatendressing om te serveren bij visgerechten en bij salades en rauwkost.

Bekijk het recept

Gepofte groenten uit de oven

Gepofte groenten uit de oven

5 van 5 45 Minuten 4

Dit groenten gerecht is puur en zuiver van smaak. Lekker om te serveren als zelfstandig gerecht . Ook lekker bij vis of BBQ.

Bekijk het recept

Sabayon van Limoncello of Grand marnier
Semi Freddo Italiaans dessert

Semi Freddo Italiaans dessert

5 van 5 1

Semi freddo is een half bevroren Italiaans dessert. Je kunt dit in verschillende smaken maken. In dit recept maken we bolvormige dessert, met behulp van een siliconen vorm.

Bekijk het recept

Italiaanse  lasagne met runder gehakt en tomatensaus

Italiaanse lasagne met runder gehakt en tomatensaus

5 van 5 45 Minuten 1

Kookenbakgerei.nl heeft een  ruim assortiment gratineerschalen voor het bereiden van o.a lasagne en andere ovengerechten. 

Bekijk het recept

Italiaanse burger van kalfsgehakt met gebakken gember en knoflook met een truffelmayonaise
Italiaanse anti pasti

Italiaanse anti pasti

5 van 5 10 Minuten

Bekijk het recept

Italiaans kookschuim

Italiaans kookschuim

4.8 van 5

Italiaans kookschuim is een eiwitschuim gemaakt met eiwit en suikerstroop van 118 graden Celsius. Dit eiwitschuim is niet meer rauw en kan een dag worden bewaard. Leuk om desserts mee...

Bekijk het recept

Illes Flotantes / Pavlova
Gremolata

Gremolata

5 van 5

Bekijk het recept

Ravioli vulling met gamba's, verse gember, zeekraal, gedroogde tomaten
Verse Pasta

Verse Pasta

5 van 5 9 Minuten 1

Bekijk het recept

Spiegelei van pannacotta met rood fruit op brioche
Portobello met geitenkaas en mosterddressing

Portobello met geitenkaas en mosterddressing

5 van 5 20 Minuten 1

Dit gerecht is makkelijk te maken en heerlijk als snackje bij de borrel of als voorgerecht

Bekijk het recept

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

5 van 5 20 Minuten 1 pan

Een eeuwenoud recept van Italiaanse komaf. Heerlijk als makkelijke maaltijd en voedzaam. Combineren met gemengde salade en Parmezaanse Pardano.

Bekijk het recept