Inloggen

Keuken landen Frankrijk

Frankrijk

Zadencrackers

Zadencrackers

5 van 5 50 Minuten 1

Dit gezonde recept van zadencrackers is leuk en eenvoudig te maken. Deze crackers kun je bij verschillende gerechten en momenten van de dag gebruiken. Je kunt het als crunch op...

Bekijk het recept

Wijtingfilet - hummus - garnalensaus
Linzen op Franse wijze

Linzen op Franse wijze

5 van 5 30 Minuten 1

De gerechten en recepten vindt je op deze website welke gemaakt zijn zonder het gebruik van kunstmatige toevoegingen. Je vindt er geen pakjes of zakjes of halffabricaten. De recepten zijn...

Bekijk het recept

recept van carpaccio van bietjes

Carpaccio van gekookte bietjes, gefrituurde bloemkoolroosjes met kerriemayonaise

5 van 5 4 Minuten 4

Een variatie op de welbekende carpaccio gemaakt vaan ossenhaas of rib-eye al dan niet gerookt. Deze manier is vegetarisch en qua budget leuk te doen. Verras je gasten met dit...

Bekijk het recept

Vlierbessenbloesemboter

Vlierbessenbloesemboter

5 van 5 1

Begin mei als de bloesem van de vlierbesstruik gaat bloeien ruikt het heerlijk. Deze smaakvolle bloesem kun je voor meerdere doeleinden toepassen. Ook om vlierbessenbloesemboter mee te maken en als...

Bekijk het recept

Knapperig dakje op de vis of ander gerecht

Knapperig dakje op de vis of ander gerecht

5 van 5 10 Minuten 1

Dit knapperige dakje of tuille is lekker als crunch op een gerecht. Het garneert ook leuk en maakt je gerecht extra spannend.

Bekijk het recept

Citrustaartje

Citrustaartje

0 van 5 12 Minuten 1

Bekijk het recept

Rode bieten orzo / parelcouscous salade

Rode bieten orzo / parelcouscous salade

5 van 5 15 Minuten 1

Mosterddressing Mosterd dressing 2 dl honing 200 gram grove mosterd 4 dl olijfolie extra vierge groene fles Behavour Peper en zout

Bekijk het recept

Glaçage van chocolade

Glaçage van chocolade

0 van 5 2 Minuten 1

Een glaçage is een glimmend laagje van vruchtensap of chocolade waarin glucosestroop is verwerkt en gelatine. In dit recept is chocoladecouverture en cacaopoeder verwerkt. Vergeet de glaçage niet te zeven...

Bekijk het recept

Filodeeg met dragonblaadjes

Filodeeg met dragonblaadjes

0 van 5 15 Minuten 1

Heel eenvoudig en makkelijk te maken en te bewaren. Deze heerlijke crunch om bij verschillende gerechten te serveren of zomaar even voor de hartige trek een paar stukjes van deze...

Bekijk het recept

Bietensalade met of zonder gebakken heilbot of doradefilet

Bietensalade met of zonder gebakken heilbot of doradefilet

0 van 5 8 Minuten 4

Dit recept is makkelijk te maken en licht verteerbaar. Op de pagina 'Op de huid gebakken dorade' vindt de de bereiding van de visfilet. Als je geen vis wilt bij...

Bekijk het recept

Merengue / eiwit schuim snoepjes
Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons

0 van 5

Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977. Het recept is op basis van een crème patisserie...

Bekijk het recept

madeleines

Madeleines de Paris

0 van 5 12 Minuten 1

Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje. Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken. Op die manier is het...

Bekijk het recept

Lemon merengue  taart

Lemon merengue taart

0 van 5 45 Minuten 1

Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Bekijk het recept

Vruchten glaçage

Vruchten glaçage

0 van 5

Glaçage: 7 gram gelatinepoeder 45 gram water 75 gram gecondenseerde melk 113 gram kristalsuiker 56 gram water 131 gram witte chocolade, in kleine brokjes gehakt kleurstof

Bekijk het recept

gezond salade met frambozen en walnoten

Salade met geitenkaas, frambozen & walnoot

0 van 5 1

Deze frisse salade is ook lekker als lunch gerecht.

Bekijk het recept

Zoete aardappel

Zoete aardappel frites

0 van 5 10 Minuten 1

Zoete aardappel is een knolgewas welke geen zetmeel bevat. Het is licht zoet van smaak en past bij veel gerechten. je kunt het frituren, bakken in de pan of in...

Bekijk het recept

Franse uiensoep met stokbrood

Franse uiensoep

0 van 5 45 Minuten 4

Franse uiensoep Deze klassieke Franse uiensoep mag niet in je kookboek ontbreken. De bereiding is leuk om te doen en niet moeilijk. Volg de stappen en je tovert in een...

Bekijk het recept

Aardappelsouflee

Aardappelsouflee

0 van 5 30 Minuten 1

Dit klassieke gerecht kom je niet veel tegen. Het is luchtig en makkelijk te verwarmen als het van te voren maakt. Het souffleert dan niet meer. Op zich is dat...

Bekijk het recept

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp

0 van 5 10 Minuten 4

Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.

Bekijk het recept

Lange vingers bakken

Lange vingers bakken

0 van 5 20 Minuten 16

Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Bekijk het recept

banketbakkersroom in flensjes

Banketbakkersroom

0 van 5 15 Minuten 6

Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Bekijk het recept

Macarons de Paris

Macarons de Paris

0 van 5 14 Minuten 45

Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...

Bekijk het recept

Kip Spiesje in knoflookolie

Kip Spiesje in knoflookolie

0 van 5 20 Minuten 4

Kip Spiesje in knoflookolie Heerlijk op de BBQ of vanuit de oven.

Bekijk het recept

mosselen

Mosselen en schelpdieren koken

0 van 5 5 Minuten 3

Een makkelijk éénpansgerecht wat je snel kan maken. Koken van schelpdieren – mosselen is niet zo moeilijk. Heerlijk in de zomer als je buiten op in de tuin of balkon...

Bekijk het recept

cordon bleu

Kip Cordon bleu

0 van 5 20 Minuten 4

Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd. Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt...

Bekijk het recept