Frankrijk

Zadencrackers
Dit gezonde recept van zadencrackers is leuk en eenvoudig te maken. Deze crackers kun je bij verschillende gerechten en momenten van de dag gebruiken. Je kunt het als crunch op...

Linzen op Franse wijze
De gerechten en recepten vindt je op deze website welke gemaakt zijn zonder het gebruik van kunstmatige toevoegingen. Je vindt er geen pakjes of zakjes of halffabricaten. De recepten zijn...

Carpaccio van gekookte bietjes, gefrituurde bloemkoolroosjes met kerriemayonaise
Een variatie op de welbekende carpaccio gemaakt vaan ossenhaas of rib-eye al dan niet gerookt. Deze manier is vegetarisch en qua budget leuk te doen. Verras je gasten met dit...

Vlierbessenbloesemboter
Begin mei als de bloesem van de vlierbesstruik gaat bloeien ruikt het heerlijk. Deze smaakvolle bloesem kun je voor meerdere doeleinden toepassen. Ook om vlierbessenbloesemboter mee te maken en als...

Knapperig dakje op de vis of ander gerecht
Dit knapperige dakje of tuille is lekker als crunch op een gerecht. Het garneert ook leuk en maakt je gerecht extra spannend.

Citrustaartje

Rode bieten orzo / parelcouscous salade
Mosterddressing Mosterd dressing 2 dl honing 200 gram grove mosterd 4 dl olijfolie extra vierge groene fles Behavour Peper en zout

Glaçage van chocolade
Een glaçage is een glimmend laagje van vruchtensap of chocolade waarin glucosestroop is verwerkt en gelatine. In dit recept is chocoladecouverture en cacaopoeder verwerkt. Vergeet de glaçage niet te zeven...

Filodeeg met dragonblaadjes
Heel eenvoudig en makkelijk te maken en te bewaren. Deze heerlijke crunch om bij verschillende gerechten te serveren of zomaar even voor de hartige trek een paar stukjes van deze...

Bietensalade met of zonder gebakken heilbot of doradefilet
Dit recept is makkelijk te maken en licht verteerbaar. Op de pagina 'Op de huid gebakken dorade' vindt de de bereiding van de visfilet. Als je geen vis wilt bij...

Merengue / eiwit schuim snoepjes

Traditionele boter crème voor de professionals onder ons
Deze boter crème is een crème gemaakt volgens een zeer oud recept welke ik heb geleerd op de banketbakkersopleiding in 1977. Het recept is op basis van een crème patisserie...

Madeleines de Paris
Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje. Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken. Op die manier is het...

Lemon merengue taart
Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Vruchten glaçage
Glaçage: 7 gram gelatinepoeder 45 gram water 75 gram gecondenseerde melk 113 gram kristalsuiker 56 gram water 131 gram witte chocolade, in kleine brokjes gehakt kleurstof

Salade met geitenkaas, frambozen & walnoot
Deze frisse salade is ook lekker als lunch gerecht.

Zoete aardappel frites
Zoete aardappel is een knolgewas welke geen zetmeel bevat. Het is licht zoet van smaak en past bij veel gerechten. je kunt het frituren, bakken in de pan of in...

Franse uiensoep
Franse uiensoep Deze klassieke Franse uiensoep mag niet in je kookboek ontbreken. De bereiding is leuk om te doen en niet moeilijk. Volg de stappen en je tovert in een...

Aardappelsouflee
Dit klassieke gerecht kom je niet veel tegen. Het is luchtig en makkelijk te verwarmen als het van te voren maakt. Het souffleert dan niet meer. Op zich is dat...

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp
Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.

Lange vingers bakken
Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Macarons de Paris
Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...

Kip Spiesje in knoflookolie
Kip Spiesje in knoflookolie Heerlijk op de BBQ of vanuit de oven.

Mosselen en schelpdieren koken
Een makkelijk éénpansgerecht wat je snel kan maken. Koken van schelpdieren – mosselen is niet zo moeilijk. Heerlijk in de zomer als je buiten op in de tuin of balkon...

Kip Cordon bleu
Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd. Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt...
Voor al je keukenmaterialen, snel in huis!

Recept Soorten & Categorieën
Landen thema
Ingrediënten
Menu gang
Wanneer was er nieuws?
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |