Inloggen

Keuken landen Frankrijk

Frankrijk

Zoete aardappel

Zoete aardappel frites

0 van 5 10 Minuten 1

Zoete aardappel is een knolgewas welke geen zetmeel bevat. Het is licht zoet van smaak en past bij veel gerechten. je kunt het frituren, bakken in de pan of in...

Bekijk het recept

Franse uiensoep met stokbrood

Franse uiensoep

0 van 5 45 Minuten 4

Franse uiensoep Deze klassieke Franse uiensoep mag niet in je kookboek ontbreken. De bereiding is leuk om te doen en niet moeilijk. Volg de stappen en je tovert in een...

Bekijk het recept

Aardappelsouflee

Aardappelsouflee

0 van 5 30 Minuten 1

            Dit klassieke gerecht kom je niet veel tegen. Het is luchtig en makkelijk te verwarmen als het van te voren maakt. Het souffleert dan...

Bekijk het recept

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp

0 van 5 10 Minuten 4

Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.

Bekijk het recept

Lange vingers bakken

Lange vingers bakken

0 van 5 20 Minuten 16

Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Bekijk het recept

banketbakkersroom in flensjes

Banketbakkersroom

0 van 5 15 Minuten 6

Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes

Bekijk het recept

Macarons de Paris

Macarons de Paris

0 van 5 14 Minuten 45

Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...

Bekijk het recept

Kip Spiesje in knoflookolie

Kip Spiesje in knoflookolie

0 van 5 20 Minuten 4

Kip Spiesje in knoflookolie Heerlijk op de BBQ of vanuit de oven.

Bekijk het recept

mosselen

Mosselen en schelpdieren koken

0 van 5 5 Minuten 3

Een makkelijk éénpansgerecht wat je snel kan maken. Koken van schelpdieren – mosselen is niet zo moeilijk. Heerlijk in de zomer als je buiten op in de tuin of balkon...

Bekijk het recept

cordon bleu

Kip Cordon bleu

0 van 5 20 Minuten 4

Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd. Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt...

Bekijk het recept

Ossenhaas van de Grill

Ossenhaas van de Grill

0 van 5

Het bereiden van ossenhaas op de grill is een nauwkeurig werkje. Het vlees dient mals en niet te ver door gebakken te zijn De kerntemperatuur is voor mooi rosé vlees...

Bekijk het recept

Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

0 van 5 15 Minuten 4

Deze puree van bloemkool is smakelijk bereidt. Door toevoeging van ui en knoflook en de bereiding in weinig vocht komt de smaak extra goed tot zijn recht.

Bekijk het recept

Courgette gevuld met Zalmmousse

Courgette gevuld met Zalmmousse

0 van 5 15 Minuten 4

Leuk gerecht om als voorgerecht te serveren. Maar ook heerlijk als hoofdgerecht met als extra garnituur rijst met groenten of verse pasta met een mooie dressing.

Bekijk het recept

Lieu noir / Zwarte baars in een jasje van Panko

Lieu noir / Zwarte baars in een jasje van Panko

0 van 5 15 Minuten 4

Lieu noir ofwel zwarte baars is een zoutwatervis die in de Atlantische oceaan voorkomt. In midden Frankrijk staat deze stevige vis regelmatig op de kaart in diverse restaurants. Recept 4...

Bekijk het recept

Vruchtenmousse

Vruchtenmousse

0 van 5 10 Minuten 1

    Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.   

Bekijk het recept

appelstroop

Appelstroop zelfgemaakt

4.5 van 5 1 Minuten 1 -2 dl

In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelstroop zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van...

Bekijk het recept

Groene-kruidenmosterd, honing dressing
Zeebaars op de huid gebakken met fijne groenten en zoete aardappel
Chocolade kerstdessert

Chocolade kerstdessert

5 van 5 9 Minuten 6

Een dessert bestaande uit chocoladecakeje die nog gedeeltelijk zacht is, omdat het cakeje niet helemaal gaar gebakken is. Je kunt dit dessert extra garneren met een chocoladecanache, chocolademousse, eiwit-merenques .

Bekijk het recept

Roos van verse zalm uit de oven

Roos van verse zalm uit de oven

5 van 5 10 Minuten 4

Deze vorm van bereiden vergt niet veel ervaring. Bij dit gerecht kun je ook een beurre blanc saus maken.

Bekijk het recept

Chocolade ganache

Chocolade ganache

5 van 5 2 Minuten 200 gram

Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Bekijk het recept

Moelleux au chocolat | Lava cake

Moelleux au chocolat | Lava cake

5 van 5 9 Minuten 1

Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Bekijk het recept

Op de huid gebakken roodbaars of zalmfilet

Op de huid gebakken roodbaars of zalmfilet

5 van 5 9 Minuten 4

Op de huid gebakken vis een speciale techniek die je makkelijk thuis kunt toepassen.

Bekijk het recept

Dragonroomsaus met appel

Dragonroomsaus met appel

5 van 5 10 Minuten 1 1/2 dl

Deze saus kun je serveren bij appel en amandelrecepten. Denk daarbij aan appeltaart, apfelstrudel, gepofte appel, appel gevuld met amandelbeslag. Bij wentelteefjes is deze saus ook heerlijk.

Bekijk het recept

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

5 van 5 4 Minuten 4

Deze wonton ravioli kun je maken met diverse vullingen. Denk aan zalm , gehakte gamba’s, mousses van kipfilet, groenten etc. De velletjes lenen zich erg goed voor diverse vormen en...

Bekijk het recept

Verse groentenbouillon

Verse groentenbouillon

5 van 5 60 Minuten 1 liter

Wat is er lekkerder dan je eigen gemaakte groentenbouillon. Inderdaad helemaal niets.

Bekijk het recept

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

Tuille (dakpan) beslag of Oublie beslag

5 van 5 10 Minuten 15

Om zelfgemaakte oubliebakjes te maken om ijs of een ander dessert in te maken of te serveren. We hebben hier een mooi recept om dit te bereiden. Maak het beslag...

Bekijk het recept