Menu gangen Patisserie

Patisserie

Merengue / eiwit schuim snoepjes
Oma's Appeltaart

Oma’s Appeltaart

0 van 5

200 gram ongezouten roomboter 200 gram bruine basterdsuiker 400 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken) 8 gram vanillesuiker snuf zout 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild) 100 gram gewelde rozijnen Extra...

Bekijk het recept

Torta della nonna

Torta della nonna

0 van 5 45 Minuten 12

Deze Torta della nonna is een zachte taart met een vulling van banketbakkersroom Ze is gemaakt van een bijzonder deeg waarvan de verhoudingen anders zijn dan je gewent bent. Het...

Bekijk het recept

madeleines

Madeleines de Paris

0 van 5 12 Minuten 1

Madeleines zijn Franse amandelcakjes in de vorm van een schelpje. Het beslag van deze madeleines kun je het beste 1 dag van te voren maken. Op die manier is het...

Bekijk het recept

Lemon merengue  taart

Lemon merengue taart

0 van 5 45 Minuten 1

Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Bekijk het recept

Vruchten glaçage

Vruchten glaçage

0 van 5

Glaçage: 7 gram gelatinepoeder 45 gram water 75 gram gecondenseerde melk 113 gram kristalsuiker 56 gram water 131 gram witte chocolade, in kleine brokjes gehakt kleurstof

Bekijk het recept

panacotta

Panacotta met vanille en rood fruit

0 van 5 5 Minuten 1/2 liter

Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Bekijk het recept

Lange vingers bakken

Lange vingers bakken

0 van 5 20 Minuten 16

Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Bekijk het recept

banketbakkersroom in flensjes

Banketbakkersroom

0 van 5 15 Minuten 6

Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Bekijk het recept

Macarons de Paris

Macarons de Paris

0 van 5 14 Minuten 45

Macarons zijn luxe petit fours. Je mag ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij...

Bekijk het recept

Vruchtenmousse

Vruchtenmousse

0 van 5 10 Minuten 1

    Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.   

Bekijk het recept

Chocolade kerstdessert

Chocolade kerstdessert

5 van 5 9 Minuten 6

Een dessert bestaande uit chocoladecakeje die nog gedeeltelijk zacht is, omdat het cakeje niet helemaal gaar gebakken is. Je kunt dit dessert extra garneren met een chocoladecanache, chocolademousse, eiwit-merenques .

Bekijk het recept

Chocolade ganache

Chocolade ganache

5 van 5 2 Minuten 200 gram

Een vulling om op te spuiten of te gebruiken voor bonbons. Je kunt deze ganache verrijken door er enkel druppels likeur aan toe te voegen of gemalen hazelnoot amandel, hazelnootpasta,...

Bekijk het recept

Moelleux au chocolat | Lava cake

Moelleux au chocolat | Lava cake

5 van 5 9 Minuten 1

Moelleux au chocolat of wel lava-cakje genoemd is een echt Frans dessert.

Bekijk het recept

Dragonroomsaus met appel

Dragonroomsaus met appel

5 van 5 10 Minuten 1 1/2 dl

Deze saus kun je serveren bij appel en amandelrecepten. Denk daarbij aan appeltaart, apfelstrudel, gepofte appel, appel gevuld met amandelbeslag. Bij wentelteefjes is deze saus ook heerlijk.

Bekijk het recept

Chocolademousse zonder slagroom
Tarte Tatin

Tarte Tatin

4.8 van 5 45 Minuten 1

 

Bekijk het recept

Spiegelei van pannacotta met rood fruit op brioche
Zweedse Zomertaart

Zweedse Zomertaart

5 van 5 30 Minuten 1

Deze Zweedse taart bestaat uit twee lagen cake met eiwit dit op elkaar worden gestapeld, met daartussen in slagroom met rood fruit. Hiervan kun je vierkante stukken snijden. Je kunt ze...

Bekijk het recept

Suikerdeeg als fond / bodem voor klein gebak of vruchten taarten
Kapsel voor een taart

Kapsel voor een taart

5 van 5 45 Minuten 1

Bekijk het recept

Gebakken kwark/ ricottotaart met chocolade en hazelnoot
Franse appeltaart met amandelbeslag
Karamelsaus

Karamelsaus

0 van 5

Bekijk het recept

Eierkoek met chocolade & slagroom
Chocoladetaart 'De Paris'

Chocoladetaart ‘De Paris’

0 van 5

Bekijk het recept

Chocoladeplak

Chocoladeplak

0 van 5

Bekijk het recept