Inloggen

Receptuur voor 4 personen

Voor 450 gram
  • 2 tomaten, ontveld, pitjes verwijderd, vruchtvlees fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • handvol peterselie, gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 laurierblad, fijngehakt
  • 8 el olijfolie
  • 4 el rode wijnazijn

Werkwijze

Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer dit bij geroosterde biefstuk van de BBQ.

Je kunt ook kipkarbonades marineren met deze Chimichurri en zachtjes bakken in de olijfolie. Gaar ze af in de oven van 140 graden Celsius gedurende ca. 1 uur. Dit kan ook in een afgesloten braadpan.

Serveer hier en frisse salade bij met:

  • Little jam sla
  • Rode uiringen
  • Avocado gesneden
  • Rode paprika repen gesneden
  • Fijn gehakte peterselie
  • Kappertjes
  • een beetje van de chimichurrisaus
Print Friendly, PDF & Email