Makkelijk

Roerbakschotel met peultjes – knolselderij – (volkoren)rijst
Roerbakken met geblancheerde groenten. Blancheren is: Een kookpan opzetten met voldoende water met een snuf zout. Als het water kookt de groenten 1-2 of 3 minuten laten koken. Als de...

Carpaccio van gekookte bietjes, gefrituurde bloemkoolroosjes met kerriemayonaise
Een variatie op de welbekende carpaccio gemaakt vaan ossenhaas of rib-eye al dan niet gerookt. Deze manier is vegetarisch en qua budget leuk te doen. Verras je gasten met dit...

Gemarineerde groenten chutney
Gemarineerde groenten chutney is een zomerse gerecht. Deze chutney kun je het als onderdeel serveren bij een voorgerecht als bedje met hierop een roomkaas met bieslook en hierop een plakje...

Hamburger home made

Vlierbessenbloesemboter
Begin mei als de bloesem van de vlierbesstruik gaat bloeien ruikt het heerlijk. Deze smaakvolle bloesem kun je voor meerdere doeleinden toepassen. Ook om vlierbessenbloesemboter mee te maken en als...

Knapperig dakje op de vis of ander gerecht
Dit knapperige dakje of tuille is lekker als crunch op een gerecht. Het garneert ook leuk en maakt je gerecht extra spannend.

Filodeeg met dragonblaadjes
Heel eenvoudig en makkelijk te maken en te bewaren. Deze heerlijke crunch om bij verschillende gerechten te serveren of zomaar even voor de hartige trek een paar stukjes van deze...

Groene asperges met Seranhoham
Groene asperges met Seranhoham Geblancheerde groene asperges kook je in kokend water met een snufje zout. Na 2 minuten koken haal je ze uit het kokende water en spoel je...

Zoete aardappel frites
Zoete aardappel is een knolgewas welke geen zetmeel bevat. Het is licht zoet van smaak en past bij veel gerechten. je kunt het frituren, bakken in de pan of in...

Franse uiensoep
Franse uiensoep Deze klassieke Franse uiensoep mag niet in je kookboek ontbreken. De bereiding is leuk om te doen en niet moeilijk. Volg de stappen en je tovert in een...

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp
Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.

Panacotta met vanille en rood fruit
Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Lange vingers bakken
Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Paella Andaluz
Paella is een typisch Spaans gerecht dat met veel zorg bereidt dient te worden. Net als in Italië risotto op veel manieren wordt bereidt en talloze variaties zijn. Zo ook...

Kip Spiesje in knoflookolie
Kip Spiesje in knoflookolie Heerlijk op de BBQ of vanuit de oven.

Mosselen en schelpdieren koken
Een makkelijk éénpansgerecht wat je snel kan maken. Koken van schelpdieren – mosselen is niet zo moeilijk. Heerlijk in de zomer als je buiten op in de tuin of balkon...

Kip Cordon bleu
Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd. Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt...

Bloemkoolpuree
Deze puree van bloemkool is smakelijk bereidt. Door toevoeging van ui en knoflook en de bereiding in weinig vocht komt de smaak extra goed tot zijn recht.

Courgette gevuld met Zalmmousse
Leuk gerecht om als voorgerecht te serveren. Maar ook heerlijk als hoofdgerecht met als extra garnituur rijst met groenten of verse pasta met een mooie dressing.

Lieu noir / Zwarte baars in een jasje van Panko
Lieu noir ofwel zwarte baars is een zoutwatervis die in de Atlantische oceaan voorkomt. In midden Frankrijk staat deze stevige vis regelmatig op de kaart in diverse restaurants. Bakken van...

Vruchtenmousse
Deze vulling is ook goed toe te passen in een vruchten moussetaart of charlotte.

Tramezzini sandwich met doradefilet en avocadocrème

Tempurabeslag / Panko met kip/ garnalen / zoete aardappel

Orzo pasta met fijne groenten


Appelstroop zelfgemaakt
In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelstroop zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van...
Voor al je keukenmaterialen, snel in huis!

Recept Soorten & Categorieën
Landen thema
Ingrediënten
Menu gang
Wanneer was er nieuws?
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |