Beginner

Carpaccio van gekookte bietjes, gefrituurde bloemkoolroosjes met kerriemayonaise
Een variatie op de welbekende carpaccio gemaakt vaan ossenhaas of rib-eye al dan niet gerookt. Deze manier is vegetarisch en qua budget leuk te doen. Verras je gasten met dit...

Gemarineerde groenten chutney
Gemarineerde groenten chutney is een zomerse gerecht. Deze chutney kun je het als onderdeel serveren bij een voorgerecht als bedje met hierop een roomkaas met bieslook en hierop een plakje...

Hamburger home made

Vlierbessenbloesemboter
Begin mei als de bloesem van de vlierbesstruik gaat bloeien ruikt het heerlijk. Deze smaakvolle bloesem kun je voor meerdere doeleinden toepassen. Ook om vlierbessenbloesemboter mee te maken en als...

Knapperig dakje op de vis of ander gerecht
Dit knapperige dakje of tuille is lekker als crunch op een gerecht. Het garneert ook leuk en maakt je gerecht extra spannend.

Citrustaartje

Rode bieten orzo / parelcouscous salade
Mosterddressing Mosterd dressing 2 dl honing 200 gram grove mosterd 4 dl olijfolie extra vierge groene fles Behavour Peper en zout

Baba Canouche
Baba Canouche is een puree van geroosterde of gepofte aubergine. Baba ganoush is een salade van aubergines die boven houtskool geroosterd zijn. Het is een traditioneel gerecht afkomstig uit de...

Filodeeg met dragonblaadjes
Heel eenvoudig en makkelijk te maken en te bewaren. Deze heerlijke crunch om bij verschillende gerechten te serveren of zomaar even voor de hartige trek een paar stukjes van deze...

Bietensalade met of zonder gebakken heilbot of doradefilet
Dit recept is makkelijk te maken en licht verteerbaar. Op de pagina 'Op de huid gebakken dorade' vindt de de bereiding van de visfilet. Als je geen vis wilt bij...

Merengue / eiwit schuim snoepjes

Groene asperges met Seranhoham
Groene asperges met Seranhoham Geblancheerde groene asperges kook je in kokend water met een snufje zout. Na 2 minuten koken haal je ze uit het kokende water en spoel je...

Spaanse champignons met sherry
Spaanse champignons met sherry Deze Spaanse tapas is een vegetarische delicatesse met een vleugje sherry. Je kunt ze vooraf bakken en achteraf warm maken in de oven op 180 graden...

Lemon merengue taart
Deze Lemon merengue taart mag niet ontbreken in je eigen kookboek. Receptuur voor 8-10 personen 4 uitgeperste citroenen 5 dooiers 75 gram suiker 25 gram boter 5 eiwitten 125 gram...

Vruchten glaçage
Glaçage: 7 gram gelatinepoeder 45 gram water 75 gram gecondenseerde melk 113 gram kristalsuiker 56 gram water 131 gram witte chocolade, in kleine brokjes gehakt kleurstof

Salade met geitenkaas, frambozen & walnoot
Deze frisse salade is ook lekker als lunch gerecht.

Zoete aardappel frites
Zoete aardappel is een knolgewas welke geen zetmeel bevat. Het is licht zoet van smaak en past bij veel gerechten. je kunt het frituren, bakken in de pan of in...

Franse uiensoep
Franse uiensoep Deze klassieke Franse uiensoep mag niet in je kookboek ontbreken. De bereiding is leuk om te doen en niet moeilijk. Volg de stappen en je tovert in een...

Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp
Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.

Panacotta met vanille en rood fruit
Panacotta is een bekend Italiaans dessert Het betekend eigenlijk gekookte room. Makkelijk om te maken. Er is eigenlijk 1 punt waar je op dient te letten, en dat is regelmatig...

Lange vingers bakken
Lange vingers zelf maken is een leuke bezigheid. Je kunt dan ook zegen dat je de hele tiramisu zelf gemaakt hebt van A tot Z. Tenminste als ze daar voor...

Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes. Voor een...

Paella Andaluz
Paella is een typisch Spaans gerecht dat met veel zorg bereidt dient te worden. Net als in Italië risotto op veel manieren wordt bereidt en talloze variaties zijn. Zo ook...

Kip Spiesje in knoflookolie
Kip Spiesje in knoflookolie Heerlijk op de BBQ of vanuit de oven.

Mosselen en schelpdieren koken
Een makkelijk éénpansgerecht wat je snel kan maken. Koken van schelpdieren – mosselen is niet zo moeilijk. Heerlijk in de zomer als je buiten op in de tuin of balkon...

Kip Cordon bleu
Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd. Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt...

Bloemkoolpuree
Deze puree van bloemkool is smakelijk bereidt. Door toevoeging van ui en knoflook en de bereiding in weinig vocht komt de smaak extra goed tot zijn recht.
Voor al je keukenmaterialen, snel in huis!

Recept Soorten & Categorieën
Landen thema
Ingrediënten
Menu gang
Wanneer was er nieuws?
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |