Inloggen

Chlorofyl / bladgroenkorrels / natuurlijke kleurstof

Chlorofyl / bladgroenkorrels / natuurlijke kleurstof

Chlorofyl / bladgroenkorrels / natuurlijke kleurstof

Bron: SVH Passie voor Horeca

Inleiding

Chlorofyl oftewel bladgroenkorrels worden in de keuken vaak als natuurlijke kleurstof en smaakmaker gebruikt. Je kunt chlorofyl in bladgroenten en kruiden aantreffen.Toepassingen

Chlorofyl is maximaal drie dagen te bewaren bij een maximumtemperatuur van 7 °C.

Benodigde materialen

  • rvs bakken
  • passeerdoek
  • keukenmachine/thermoblender
  • fijne zeef
  • kookpan
  • groene snijplank
  • plastic bakje

Benodigde grondstoffen

  • 250 gram groene kruiden
  • 750 ml. water
Werkwijze
  • Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  • Maal de gewassen kruiden fijn in de keukenmachine of thermoblender met 750 ml water.
  • Zet een fijne zeef in een passende pan en giet de gemalen kruiden op de zeef. Vang het vocht op; hier is het je namelijk om te doen!
  • Verwarm het vocht in de pan tot ongeveer 80 °C.
  • Passeer het vocht door een passeerdoek en laat uitlekken tot al het vocht eruit is.
  • Leg de doek op een groene snijplank en schraap de chlorofyl ervan af.
  • Doe de chlorofyl in een plastic bakje, sluit af en bewaar in de koeling.

Tips

Gebruik het product bijvoorbeeld voor het afwerken van aardappelpuree, botersaus of groene kruidenmayonaise.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer: – er een fijne groene substantie is ontstaan.

Print Friendly, PDF & Email

Onderschrift

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om alle updates te ontvangen.

Eet smakelijk