
Bron: SVH Passie voor Horeca
Inleiding
Chlorofyl oftewel bladgroenkorrels worden in de keuken vaak als natuurlijke kleurstof en smaakmaker gebruikt. Je kunt chlorofyl in bladgroenten en kruiden aantreffen.Toepassingen
Chlorofyl is maximaal drie dagen te bewaren bij een maximumtemperatuur van 7 °C.
Benodigde materialen
- rvs bakken
- passeerdoek
- keukenmachine/thermoblender
- fijne zeef
- kookpan
- groene snijplank
- plastic bakje
Benodigde grondstoffen
- 250 gram groene kruiden
- 750 ml. water
- Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
- Maal de gewassen kruiden fijn in de keukenmachine of thermoblender met 750 ml water.
- Zet een fijne zeef in een passende pan en giet de gemalen kruiden op de zeef. Vang het vocht op; hier is het je namelijk om te doen!
- Verwarm het vocht in de pan tot ongeveer 80 °C.
- Passeer het vocht door een passeerdoek en laat uitlekken tot al het vocht eruit is.
- Leg de doek op een groene snijplank en schraap de chlorofyl ervan af.
- Doe de chlorofyl in een plastic bakje, sluit af en bewaar in de koeling.
Tips
Gebruik het product bijvoorbeeld voor het afwerken van aardappelpuree, botersaus of groene kruidenmayonaise.
Resultaat
De handeling is goed uitgevoerd wanneer: – er een fijne groene substantie is ontstaan.
Eet smakelijk